Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Ženeva: Škoda v novem letu stavi na Kodiaqa
AVTOBLOG-škoda-octavia-kodiaq-rs-scout-245-combi-rs245-gims-ženeva-geneva-2017 (43 of 65)

Ženeva: Škoda v novem letu stavi na Kodiaqa


Škoda nam je predstavila tudi njen veliki sedemsedežni SUV z imenom Kodiaq, ki je zelo pomemben avto za vse, ki iščejo veliko prostornosti za dokaj nizko ceno. V Ženevi smo prvič videli tudi njeno bolj terensko naravnano različico z imenom Scout. Le-ta poleg veliko dodatne opreme ponuja tudi višjo oddaljenost od tal.

Škoda Kodiaq na naše ceste prihaja že ta mesec. Kodiaq je med svojima koncernskim bratom Tiguanom in sestrsko Ateco edini na voljo tudi kot sedem sedežnik. Kodiaq(ime ima po Aljaškem medvedu) v  dolžino meri 4,7 metra, v širino 1,882 metra in v višino 1,676 metra. Njena karoserija je nameščena na največjo različico koncernske platforme MQB, kar ji omogoča 2,97 metra medosne razdalje in največ prostornosti v razredu(največji prtljažnik v razredu s 720 litri). Kodiaq bo še naprej sledil slogu Simply Clever z številnimi praktičnimi rešitvami kot je zaščita robov vrat, reže za kartice, prostor za drobiž, brezžično polnjenje telefona, vlečna kljuka, ki se električno pospravi pod odbijač, strgalo za led, 230 V vtičnico, ročno svetilko ter dežnik v sprednjih vrati.

Na voljo bo že vse od 21 tisoč evrov pri taki izvedenki pa pa dobite 1.4 TSi motor z 92 kilovati. Na voljo bosta še dva bencinska motorja, tudi 1,4 TSI z 110 kilovati in 2,0 TSI z 132 kilovati. V dizelski ponudbi najdemo 2,0 TDI motor z zmogljivostjo vse od 110 do 140 kilovatov. Vsi motorji bodo na voljo s šest stopenjskim ročnim ali 6 stopenjskem DSG menjalnikom ter 7 stopenjskim DSG menjalnikom(razen v osnovni opremi). Izbirali boste lahko tudi med pestrimi paketi opreme, osnovni se imenuje Active in že vsebuje najnujnejše, kot je 9 zračnih blazin(vključno s kolensko za voznika -pohvalno!), 6,5 palčni multimedijski sistem(AUX-IN, USB, Bluetooth + 8 zvočnikov), sistem za samodejno zaviranje v sili, klimatsko napravo, meglenke ter parkirne senzorje zadaj, obnova zavorne sile. Ambition vsebuje še 17 palčna alumijasta platišča, samodejno dvo področno klimatsko napravo, še večji, 8 palčni multimedijski sistem, sistem SOS klica imenoval Ecall, različne vozne profile, Keyless Go ključ, brezžično polnjenje telefona, senzor za dež, Smart Link sistem(MirrorLinkTM, Apple CarPlay, Google Android Auto). Najvišji paket opreme Style nudi še aktivni tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje do 160 kilometrov na uro, 18 palčna aluminijasta platišča, samodejni vklop in izklop dolgih luči, LED žarometa s sledenjem zavojem in senzor za mrtvi kot.

Škoda Kodiaq Scout pa kot dodatni paket opreme prinaša še srebrno zaščito podvozja, zatemnjena zadnja stekla, srebrno obrobo maske, srebrne strešne nosilce in pokrove ogledal, nova 19 palčna aluminijasta platišča in sedeže v Alkantara oblazinjenju z multinfunkcijskim volanom. Pri tej različici boste lahko izbirali med dvema 2,0 TDI dizelskema motorjema, kot tudi 1,4 TSI in 2,0 TSI bencinskima motorjema. Pri vseh motorjih bo štirikolesni pogon serijski. Kljub temu, da ta izvedenka še vedno ne bo videla ostrega terena, je dobrodošlo dejstvo o 194 milimetrski oddaljenosti od tal(več od običajnega Kodiaqa), 22 stopinjskim nagibom na sprednjem koncu in 23 stopinjskim nagibom na zadnjem koncu medtem ko vrsta elektronskih pomagal pomaga pri ohranjanju oprijema.

Fotograf: Jan Gregorin
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG