Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Ženeva: Audi končno predstavil mali SUV Q2!
geneve_motor_show_2016_avtoblog_audi (21)

Ženeva: Audi končno predstavil mali SUV Q2!


Audi je letos v Ženevo pripeljal dva nova modela iz segmenta SUV. Mali križanec Q2 in najmočnejša različica modela Q3 s pripono RS Performance sta dočakala svoje uradno razkritje.

Audi S4 Avant

Zadnja generacija Audijevega karavana A4 je prejela športno naravnano, prostorno, a hkrati bolj zabavno izvedenko. S4 Avant namreč razvije 354 konjskih moči in 500 Nm navora, ki jih proizvaja 3,0-litrski šestvaljni TFSI. Najbolj opazne spremembe v primerjavi s prejšnjo generacijo so sprednja in zadnja LED svetila in kar dva velika LCD zaslona v notranjosti. Tehnološko zelo napreden, vizualno privlačen, pod pokrovom motorja pa mogočna konjenica… Novi karavanski športnik bo v prodaji pozneje letos.

Audi Q2

Težko pričakovani Audi Q2 je končno razkrit! Uporablja Audijeve tipične oblikovalske poteze, ki so najbolj razvidne iz velike zračne reže na sprednji maski ter prepoznavne sprednje in zadnje LED luči v obliki črke T. Osnovan je na modularni Volkswagnovi MQB platformi, ki jo trenutno že uporablja najmanjši Audijev A1. Q2 predstavlja vstopni model segmenta SUV in zato za oskrbo z močjo uporablja tri- in štirivaljne bencinske in dizelske motorje, ki so povezani s šeststopenjskim ročnim ali dvosklopčnim samodejnim menjalnikom.

Ker gre za povsem nov model v ponudbi vozil Audi, ima Q2 težko nalogo, saj ustvarjalci pri novem modelu še nimajo potrebnega odziva kupcev o prednostih in slabostih modela, ki bi jih lahko popravili oziroma izboljšali.

Audi RS Q3 Performance

Audijev najmanjši križanec je postal še hitrejši. S paketom nadgradnje je t.i. RS Q3 Performance še bolj športen in privlačen za kupce. Že videz pove, da gre za nič kaj “nežno” zverino, ki prihaja izpod spretnih rok podjetja v Ingoldstadtu. S turbino podprti 2, 5-litrski vrstni petvaljnik v novem Audiju RS Q3 Performance je prejel veliko adrenalinsko nadgradnjo. Iz prej dovolj suverenih 335 KM in 450 Nm navora pri običajnem RS Q3 mu je sedaj moč narasla na zavidljivih 362 konjskih moči in 465 Nm navora. Z drugimi besedami: pred vami je mali križanec z osrčjem divjega Audija RS3 Sportback.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_audi (44)

Z entuziazma polno zasnovo tako RS Q3 Performance izstreli do stotice v le 4,4 sekunde ter doseže najvišjo hitrost 270 km/h. Da je tudi vožnja bolj športna, je RS Q3 deležen novega, športnega vzmetenja, ki v primerjavi s standardnim modelom Q3 za 2 cm zniža celotno karoserijo avtomobila, kot del dodatne opreme pa je na voljo tudi RS Sport vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki. Tako kot RS Q3 tudi model Performance uporablja 7-stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik, ki vso moč preko Quattro sistema prenaša na vsa štiri kolesa.

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG