Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Ženeva: Arteon samozavestno vstopa v premium segment!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ženeva: Arteon samozavestno vstopa v premium segment!


Po dolgem pričakovanju smo na Ženevskem salonu končno ugledali zamenjavo Passata CC z imeonom Arteon. Arteon naj bi tekmoval z ostalimi prestižnimi štirivratnimi kupeji. Bo Volkswagnu z njim uspelo prepričati kupce po emisijskem škandalu?

Volkswagen Arteon, edina Volkswagnova novost na letošnji Ženevi je zamenjava za Passata CC. Volkswagen za Arteon obljublja veliko več prestiža in udobja kot običajni izvedenki Passata nad katerima bo pozicioniran. Tekmoval bo z BMW serije 4 GranCoupe in Audi A5 modelom. Čeprav je bil CC eden najmanj uspešnih modelov v VW ponudbi zadnjih 5 let, VW upa da bo Arteon z veliko mero praktičnosti to temeljito spremenil.

Arteon je bil oblikovan s strani ekipe oblikovalca Klausa Bischoff in naj bi po besedah Volkswagna predstavljal novo prelomnico Volkswagnovih modelov. Na sprednjem koncu najdemo prominentno masko, ki jih povzema iz koncepta, sprednji žarometi pa se nadaljujejo v veliko režo za zrak na sprednji maski. Iz koncepta so povzeti tudi poudarjeni zračniki in linije na pokrovu motorja. Arteon bo na voljo v treh paketnih izvedenkah ki se bodo imenovali Standard, Elegance in R-line. V tem paketu Arteon na sprednjem unikatnem odbijaču vključuje črne obrobe zračnikov, kromirane izpušne cevi, kromirane letvice po celotni dolžini vozila in 18 palčna aluminijasta platišča. Novi Arteon z 4862 milimetri dolžine, 1871 milimetri širine in 1427 milimetri višine. Tako je Arteon 60 milimetrov daljši, 10 milimetrov višji in 16 milimetrov širši kot Passat CC zadnje generacije. Naslednik Passata CC je opremljen tudi z novimi asistenčnimi sistemi, vse poznamo iz Passata, med novostmi pa najdemo asistenčne sisteme ki spremljajo dogajanje pred vozilom in se samodejno odzivajo na ovinke, krožišča in tudi na različne omejitve hitrosti.
V notranjosti najdemo malce spremenjeno Passatovo notranjost, ki vključuje digitalni zaslon merilnikov in 9,2 palčni multimedijski sistem in trenutno predstavlja vrhunec tehnologije, ki jo trenutno premorejo pri znamki. Volkswagen stavi tudi na veliko prostornost Arteona, saj se z podaljšano medosno razdalji, ki sedaj meri 131 milimetrov več ponuja največ prostora med svojimi konkurenti. Prtljažnik meri 563 litrov, 33 litrov več kot Passat CC. Poveča se lahko na 1557 litrov z podrtimi zadnjimi sedeži.

Na voljo bodo trije dizelski agregati, vsi prostornine 2,0 litra z različnimi močmi od 150, 190 do 240 konjskih moči. Na voljo bodo tudi trije bencinski motorji, vstopni 1,5 – litrski bencinski motor, ki proizvede 110 kilovatov, najmočnejša izvedenka pa ima 280 konjskih moči. Manj zmogljivi dizelski in bencinski različici bosta na voljo z 6 stopenjskim ročnim menjalnikom. Pri močnejših motorjih pa je štirikolesni pogon 4Motion in dvosklopčni DSG menjalnik serijski. O cenah za novega Arteona informacij še ni, na naše ceste pa naj bi zapeljal v polovici leta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG