Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Toyota / Zdaj lahko tudi slišite novo generacijo Toyote Supre
Toyota_Supra (2)

Zdaj lahko tudi slišite novo generacijo Toyote Supre


Na Nurburgringu so na testnem BMW oddelku opazili prikrito športno vozilo, ki bo predstavljeno kot nova generacija Toyote Supre. Gre za skupni izdelek podjetij BMW in Toyota in zveni fantastično!

Po le nekaj tednih, ko so prvič opazili novo generacijo Toyote Supre pa so včeraj na Nurburgringu ujeli enako vozilo ob speljevanju in hitrem pospeševanju. Po zvoku sodeč lahko skoraj zagotovo slišimo zvok šest-cilindrskega motorja, ne izključujejo pa pomožnega turbo ali super-polnilnika. Pri pospeševanju je moč slišati tudi zanimiv zvok, podoben tistemu kot ga lahko slišimo pri pospeševanju električnega vozila, kar lahko nakazuje na to, da bo nova Supra opremljena s pomožnim električnim motorjem. Skupna moč pa se bo dvigala vse tja do 400 konjskih moči.

Toyota_Supra (1)

V ozadju lahko opazimo tudi floto vozil BMW, saj bo nova Supra skupni produkt podjetij Toyota in BMW. Medtem ko bo Toyotin primerek nosil ime Supra, bo BMW-jev predstavljal športnega kabrioleta, naslednika Z4 z oznako Z5. Sicer ime Supra še ni uradno potrjeno, vendar pa je velika verjetnost da bo nosil tako ime, sodeč po komentarjih predstavnikov Toyote, kot tudi nedavne odločitve registriranja imena Supra kot blagovno znamko. Več informacij bo znanih na Pariškem avto-salonu, do takrat pa si lahko ogledate spodnji posnetek:

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG