Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Zakaj je Volvo XC 60 najvarnejši SUV v zgodovini avtomobilov?
Avtoblog-VolvoXC60-ChrashTest (7)

Zakaj je Volvo XC 60 najvarnejši SUV v zgodovini avtomobilov?


Pri Volvu so razkrili videoposnetke tako imenovanih ‘crash testov’, ki razkrivajo zakaj je novi Volvo XC60 eden najvarnejših avtomobilov v zgodovini.

Pri Volvu hočejo imeti do leta 2020 vsa vozila tako varna, da smrtni izid v primeru nesreče ne bo več možen. Seveda je to velika in optimistična trditev, pa vendar izgleda, da je novi Volvo XC60 korak v pravo smer saj proizvajalec trdi, da je eden najvarnejših avtomobilov vseh časov. Glede na renome te švedske znamke, ki je po vsem svetu znana po zanesljivosti in varnosti, lahko takim trditvam tudi verjamemo. Sistem, ki igra eno najpomembnejših vlog pri varnosti tega SUVa je asistenčni sistem, ki sam krmili avtomobil, če zazna, da se lahko s posredovanjem izogne nesreči. Pa vendar tudi taki napredni asistenčni sistemi ne naredijo avtomobila imunega na nesreče. Zato so pri Volvu objavili tudi zelo natančne posnetke notranjih testiranj, ki razkrivajo kako dobro lahko novi XC60 prenese različne vrste trkov. Na posnetku testa, ki simulira prevračanje, nas najbolj preseneti kako toga je konstrukcija strehe, saj sploh ni opaziti nobene deformacije.

Podobno neverjeten je tudi rezultat čelnega trka pri 55 kilometrih na uro v steno, kjer glavna struktura ostane skoraj nedotaknjena, deformacije pa se pojavijo le na delih zunaj kabine. Tako potniki ostanejo varni, iz posnetka čelnega trka pa je ravno tako razvidno, da največje breme trka prevzame motor in tako prepreči vdor v kabino.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG