Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagen potihoma zaključil proizvodnjo modela Scirocco
AVTOBLOG-Scirocco-konec-proizvodnje (6)

Volkswagen potihoma zaključil proizvodnjo modela Scirocco


Volkswagen je uradno zaključil s proizvodnjo modela Scirocco.

Scirocco je bil privlačna trovratna kombilimuzina, ki je bila v tej generaciji prvič predstavljena leta 2008 na ženevskem avtomobilskem salonu. Čeprav je model med privrženci te znamke zelo priljubljen in opevan, tega žal ne podprejo prodajne številke. Največjo prodajo je Scirocco doživel leta 2009 s 45.248 prodanimi avtomobili, potem pa je prodaja strmo padla. Neglede na prenovo ali ‘facelift’ nekaj let nazaj, se prodajne številke nikoli niso dvignile nazaj na isto raven, saj so v prejšnjem letu prodali le 10.752 avtomobilov, kar je zagotovo razlog za ukinitev modela.

Poleg statusa enega najlepših volkswagnovih avtomobilov, je Scirocco ponujal tudi širok spekter zmogljivih pogonskih agregatov. Na voljo je bil tudi z enakim 2.0 litrskim turbobencinskim motorjem, kot ga najdemo v modelu Golf GTI, še zahtevnejše pa je zadovoljil Scirocco R s 280 konjskimi močmi, ki so mu omogočale pospešek do stotice v vsega 5,5 sekunde. Med ostale motorje v ponudbi spadata še šibkejša 2.0 litrski dizelski TDI agregat, ter 1.4  bencinski TSI  agregat.

Čeprav se je žalostno poslavljati od Scirroca, govorice nakazujejo, da bi lahko Volkswagen razvil povsem nov model na osnovi nove MEB platforme. Če bi se to zgodilo, bi bil model ponovno rojen kot električni avtomobil, z dometom med 300 in 600 kilometri. Poročajo celo o tem, da bi lahko imela osnovna različica okoli 170 konjskih moči, medtem ko bi lahko potencialni Scirocco R ponujal okoli 300 konjskih moči. Kakorkoli že, zbogom Scirocco upamo, da se kmalu vrneš!

AVTOBLOG-Scirocco-konec-proizvodnje (2)

Vir: Car&Driver
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG