Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagen odpira naročilno listo novega Golfa GTE in GTD
2017-VWGolf-GTE-GTD-08

Volkswagen odpira naročilno listo novega Golfa GTE in GTD


Po predstavitvi preoblikovane sedme generacije Volkswagen Golfa, je ta zdaj tudi uradno na voljo v GTE in GTD obliki za Evropske kupce. Oba nudita podobno količino agresivnega oblikovanja, vendar pa za razliko od Golfa GTI, nudita tudi zelo varčne dizelske in hibridne motorje.

Celotna paleta vozil Volkswagen Golf je zdaj tudi uradno na voljo z dvema novima športnima modeloma GTE in GTD. Za mnoge, ti dve seriji vozil ponujata vodilno in agresivno obliko avtomobila – kar je značilno tudi za prejšnje modele serije Golf – medten ko GTE ponuja tudi plug-in hibridni pogonski agregat, zato sta oba modela odlična konkurenta znamenitem Golfu GTI.

Golf GTE oblikovno ponuja izjemen sprednji odbijač in veliko modrih dodatkov, kar prikazuje njegovo plug-in tehnologijo. Kot dodatek je vozilo na voljo s klasičnim in elegantnim izgledom notranjosti avtomobila. Pod pokrovom najdemo 1.4-litrski TSI bencinski motor, ki proizvede 147 konjskih moči in 100-konjski električni motor. Oba sta povezana s šest-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, ki je bila posebej izdelana za hibridni model. Poganja le sprednji dve kolesi in glede na izjave podjetja Volkswagen, lahko nov Golf GTE prevozi tudi do 50 kilometrov v popolnoma električnemu načinu vožnje. Skupen doseg pa se giblje okoli 880 kilometrov.

2017-VWGolf-GTE-GTD-04

Kar se tiče VW Golfa GTD, pa je vozilo na voljo tudi kot Variant. Oba primerka sta opremljena z 2-litrskim TDI motorjem, ki proizvede 181 konjskih moči in 380 Nm navora in preko DSG avtomatskega menjalnika z dvojno sklopko poženeta vozilo od 0 do 100km/h v le 7.4 sekundah. Obe vozili sta bili tudi deležni nekaterih zunanjih stilskih sprememb in vidnih dodatkov. To vsebuje nove LED žaromete, nov info-zabavni sistem in nadgrajene sisteme, ki so v pomoč vozniku, kot naprimer nadzor pešcev v mestu in “Traffic Jam Assist” oziroma pomoč pri zastoju na cesti.

Volkswagen še ni predstavil cene za novega Golfa GTE in Golfa GTD na našem trgu, vendar pa Vas bomo obvestili ob ponovnih informacijah v prihodnjih tednih. Vabljeni k ogledu celotne galerije slik spodaj:

2017-VWGolf-GTE-GTD-09

Vir: Volkswagen AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG