Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / VIDEO: Golf R na nemški avtocesti
AVTOBLOG-Volkswagen-Golf_R-2018 (5)

VIDEO: Golf R na nemški avtocesti


Golf R kljub resni konkurenci ostaja izjemno priljubljena ”hot-hatch” kombilimuzina. V spodnjem video posnetku si lahko ogledate, kako dosega hitrosti večje od 260 kilometrov na uro.

Kljub temu, da ima Volkswagen Golf R v svojem segmentu kar nekaj resnih konkurentov, kot sta recimo Ford Focus RS in Honda Civic Type-R ter celo bolj premijskih modelov znamk Audi in Mercedes, Golf R ostaja izjemno priljubljena izbira.

AVTOBLOG-Volkswagen-Golf_R-2018 (3)

Vsekakor to potrjujejo tudi razni primerjalni testi, v katerih se prav vedno izkaže, da je Golf R eden izmed najboljših vozil svojega segmenta. Zadnja različica je tako kot vse izvedenke Golfa prejela kozmetično osvežitev zunanjosti ter nekaj sprememb v notranjosti.

Največja novost se prav zagotovo skriva pod motornim pokrovom, kjer je 2,0-litrski štirivaljni prisilno polnjeni bencinski motor pridobil dodatnih 10 ”konjev” 20 nevtonmetrov navora. To pomeni, da trenutni Golf R razvije 310 ”konjev” in 400 nevtonmetrov navora, do stotice pa ponosno pospeši v le 4,6 sekunde!

Prenovljeni Volkswagen Golf R se najbolje odreže v rdečih številkah obratomera, na spodnjem video posnetku pa si lahko ogledate hitro vožnjo omenjenega vozila po nemških avtocestah, kjer dosega hitrosti tudi večje od 260 kilometrov na uro.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG