Prikaži kategorije
Domov / Tuning / VÄTH mojstrovina – Mercedes Benz C63 AMG T s 700’konji’
AVTOBLOG-VÄTH-C63RS (5)

VÄTH mojstrovina – Mercedes Benz C63 AMG T s 700’konji’


Podjetje Väth, kjer so specialisti za avtomobilsko tehnologijo in mehaniko motorja, predvsem pa so po svetu znani kot dobri ‘tunerji’ znamke z trokrako zvezdo na nosu, je tokrat dokazalo, da se tudi dober avtomobil da še izboljšati.

Izkušena VÄTH ekipa, je v avtomobil vgradila njihov t.i. ‘tuning kit’ imenovan V63RS Export, ki stane precej zajetnih 12.800 €, vključuje pa tako individualno nastavitev motorne elektronike, kot tudi nov VÄTH turbinski polnilnik, nov downpipe in njihov hladilnik olja za motor ter menjalnik. Rezultat je kar 700 konjskih moči in 900 Nm navora, kar poskrbi za pospešek do ‘stotice’ v 3,3 sekunde, končna hitrost pa znaša več kot 340 kilometrov na uro. Predvsem zaradi povečanja moči, avtomobil zahteva tudi izboljšanje zavornega sistema, kar so dosegli s pletenimi zavornimi cevmi, dirkalnimi zavornimi oblogami in posebno zavorno tekočino z visokim vreliščem, kar vas bo olajšalo za nadaljnjih 890 €.

VÄTH V63 RS ima tudi povsem svoj zvok, saj lahko s pomočjo ventilov v izpušnem sistemu, voznik s preprostim pritiskom na gumb, preklaplja med globokim V8 Bi-turbo zvokom z veliko pokanja in agresije, ter povsem navadnim V8 zvokom, če temu lahko sploh rečete navadni. To vas bo seveda tudi precej stalo in to kar zajetnih 3.440 €. Dodatno so v avtomobil vgradili še krajše vzmeti, ki lahko znižajo avto od 20 do 40mm, odvisno od želja kupca. To zagotavlja športno, a nikoli neudobno vožnjo, ki sodeluje tudi z originalnim AMG Ride Control sistemom za adaptivno vzmetenje. Ze prenos vse te moči na podlago skrbijo V2_GT platišča obuta v pnevmatike znamke Continental in sicer spredaj v dimenziji 8,5Jx20, ki so obuta v pnevmatike širine 255mm, zadaj pa se bohotijo kar 10,0Jx20 platišča, obuta v pnevmatike širine 285 mm.

AVTOBLOG-VÄTH-C63RS (10)

Za lepši zunanji izgled ponujajo še VÄTH carbon package, ki stane slaba dva tisočaka in ponuja le prednji karbonski spojler ter zadnji karbonski difuzor, ki skupaj skrbita za večjo aerodinamičnost avtomobila. V notranjosti lahko najdemo še merilnik hitrosti, ki sedaj kaže do 360 kilometrov na uro, ter set robustnih predpražnikov iz velurja. Kako pa bi vi reagirali na družinskega karavana, ki do stotice potrebuje manj kot večina superšportnikov?

AVTOBLOG-VÄTH-C63RS (3)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG