Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Tudi za čistilko kar 9 tisoč evrov dodatka pri plači!
AVTOBLOG-porsche-911-dobiček-uspešnost-mercedes-volkswagen-audi-bmw (1)

Tudi za čistilko kar 9 tisoč evrov dodatka pri plači!


Za nemškega proizvajalca Porsche je bilo leto 2016 več kot odlično. Niso le postavili rekorda v prodaji vozil, temveč so presenetili tudi s tem, da bo približno 21,000 delavcev prejelo bonus v višini 9,111 evrov zaradi uspešnosti.

Pri nemškem proizvajalcu Porsche so ponovno dokazali svojo zvestobo do delavcev. Vsak izmed približno 21,000 zapsolenih bo nagrajen z letnim bonusom v višini 9,111 evrov. S tem mislimo na prav vsakega, od najvišjih po položaju do čistilk. Porsche se je z radodarnostjo izkazal tudi v preteklih letih, leta 2015 je tako vsakemu delavcu k plači dodal še 8,911 evrov. Vodstvo Porscheja že tradicionalno zneske zaokrožuje tako, da se znesek konča z številko 911. Tak znesek spominja na karizmatični model 911, izdelujejo ga namreč vse od leta 1963 in je najbolj zaslužen za uspeh znamke. Leto 2016 je bilo za Porsche izjemno in eno od najuspešnejših v zgodovini družbe Porsche, pohvalili so se namreč z 6 odstotnim povečanjem proizvodnje, kar pomeni, da so v prejšnem letu po celem svetu prodali 237,778 vozil. Poleg povečanega povpraševanja po njihovih modelih so zaposlili tudi 13 odstotkov več zaposlenih in leto zaključili z 3,8 bilijonov evrov dobička, iz 15,8 odstotkov v letu 2015 so  leta 2016 skočili na 17,4 odstotka dobička. Porsche na vsak avto zasluži približno 16 tisoč evrov, kar je precej več kot Mercedes-Benz ali BMW, saj zaslužita skromnih 5 tisoč evrov z vsakim prodanim avtom.

Več o tem kako je bilo leto 2016 za znamko Porsche eno izmed najuspešnejših v zgodovini si preberite na tej povezavi.

 

Da delavce zelo cenijo, so pokazali tudi pri Mercedes-Benzu. Zaposlenim so namenili 5,400 evrov, pri Volkswagnu pa so bili zaradi velikih finančnih posledic škandala ”Dieselgate’‘ precej bolj skromni z ”le” 2,905 evrov dodatka, kar je 605 evrov manj kot pri koncernskem Audiju. BMW bo za svoje delavce, glede na osnovno plačo, namenil najmanj devet tisočakov nagrade.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG