Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Trumpov Ferrari prodan za 270 tisoč dolarjev!
AVTOBLOG-ferrari-trump-f430-f1-donald-trump (2)

Trumpov Ferrari prodan za 270 tisoč dolarjev!


Donald Trump je Ferrarija F430 F1 Coupe kupil pred točno desetimi leti, ta vikend pa so ga prodali na dražbi v Floridi za skromnih 270 tisoč ameriških dolarjev.

Donald Trump  s Ferrarijem ni prevozil veliko, saj ga je leta 2011 prodal naslednjemu lastniku z prevoženimi manj kot 4 tisočimi kilometri. Ferrari je lastnika spet zamenjal ta vikend na dražbi v Floridi, avkcijska hiša pa imena novega kupca ni razkrila.

Sprva je zgledalo, kot da bodo rabljenega Ferrarija le stežka prodali, saj na dražbi ni želel noben plačati niti izklicne cene. Najvišja ponudba na dražbi je znašala le 245 tisoč ameriških dolarjev, kar pa je bilo celo manj od izklicne cene 250 tisoč dolarjev. Prodali so ga nekaj minut po tem ko je zapeljal z odra za 270 tisoč ameriških dolarjev. Ferrari F430 je običajno vreden med 125 tisoč in 170 tisoč dolarjev, odvisno seveda od prevoženih kilometrov, ohranjenost in dodatno opremoTrumpov nekdanji Ferrari F430 se ponaša s dodatnim samodejnim menjalnik iz formule 1 in seveda zmogljivem V8 motorju.

AVTOBLOG-ferrari-trump-f430-f1-donald-trump (3)

Ferrari F430 je superšportnik, prvič uradno predstavljen na avto salonu v Parizu leta 2004, v proizvodnji je bil vse od leta 2004  do leta  2009 kot naslednik modela 360.  Leta 2009 ga je nasledil Ferrari 458. Cena novega je bila med 186 in 450 tisoč ameriških dolarjev, kot je stala različica Spider F1. Ponašal se je z 4,3-litrskim V8 motorjem družine F136, kot skupen izdelek Ferrarija in Maseratija je za Ferrari pomenil nov začetek. Proizvedel je okrog 490 konjskih moči pri 8500 obratih na minuto, medtem ko navora 465 nevtonmetrov pri 5250 obratih na minuto. To je dovolj da Ferrari F430 do stotice pospeši v točno štirih sekundah, pospešuje pa vse do 315 kilometrov na uro.

AVTOBLOG-ferrari-trump-f430-f1-donald-trump (4)

Kot prvi serijski avtomobil na svetu je imel vgrajen elektronski diferencial, prvotno razvit za Ferrari F1 vozila za maksimalen izkoristek navora in oprijema. Kot novost je predstavil tudi preklopno stikalomanettino”, s katerim je voznik lahko spremenil vozni profil glede na razmere. Napram predhodniku 360, s katerim si je sicer delil aluminijasto platformo, je imel izboljšano aerodinamiko, kot serijsko pa je imel nameščene karbonsko keramične zavore.

Srečni skrivnostni kupec bo tako prejel še vedno zelo dobro ohranjen primerek Ferrarija F430  z prevoženimi slabimi deset tisoč kilometri in kopijo prvotne prodajne pogodbe, ki vsebuje tudi Trumpov podpis.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG