Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Toyota Supra izključno s samodejnim menjalnikom!
AVTOBLOG-Toyota-Supra-1 (1)

Toyota Supra izključno s samodejnim menjalnikom!


Le kako se bodo na to odzvali pravi navdušenci?

Navdušenci nad prvotno Toyoto Supro, so končno prišli na svoj račun. Zahvaljujoč sodelovanju z nemško znamko BMW so pripravili ”ultimativni” športni kupce, ki pa naj bi bil na žalost nekaterih pravih navdušencev na voljo le z samodejnim menjalnikom.

AVTOBLOG-Toyota-Supra-1 (3)

Autocar navaja, da Suprin hibridni pogonski sklop zaradi tehnike zahteva uporabo samodejnega menjalnika. To zagotovo ne bo razveselilo pravih navdušencev, a moramo si priznati, da ročni menjalniki postajajo vse redkejši(v ZDA jih skoraj več ni na voljo).

AVTOBLOG-Toyota-Supra-1 (8)Glede na to, da bo Supra temeljila na enaki arhitekturi kot prihajajoči BMW Z4, si bo po vsej verjetnosti delila tudi enak samodejni menjalnik, po nekaterih govoricah pa naj bi bil vseeno malce ”prirejen”.

AVTOBLOG-Toyota-Supra-1 (7)Toyota je bila dosedaj o vseh podrobnostih precej skrivnostna, a po vsej verjetnosti bo nova generacija Supre uporabljala bencinski motor iz BMW ponudbe, ”nekaj” električnih motorjev in napredne baterije, ki se bodo po zasnovi zgledovale po tistih iz TS030 hibridnega športnika.

Supra bo predvidoma na voljo drugo leto. Začetek proizvodnje le-tega pa naj bi se začel proti koncu leta 2018, zato je precej verjetno, da bo tudi Supra takrat začela nov življenjski cikel.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG