Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Toyota / Toyota S-FR Racing Concept: drobcen, a poln presenečenj
toyota-s-fr-racing-concept-01

Toyota S-FR Racing Concept: drobcen, a poln presenečenj


Toyota še vedno ni pokazala svojega koncepta S-FR, so pa zato to nalogo predali svojemu dirkaškemu oddelku Gazoo Racing, ki je razkril izgled novinca, prisotnega na avtosejmu v Tokiu, januarja 2016.

Kljub nekoliko neizvirnemu imenu je avtomobil na fotografijah opremljen z aerodinamičnim paketom, ki bi mu ga zavidala celo NASA. Vsekakor izgleda zelo dovršen in izpopolnjen dirkalni avtomobil, ki bi z vsemi prisotnimi krili, stranskimi pragovi in zadnjim difuzorjem lahko k tlom generiral tako veliko potisno silo, da ga 140 konjski, 1,5-litrski štirivaljnik dejansko ne bi zmogel premakniti z mesta. Pa vendar s širokimi blatniki, zračnim pokrovom motorja in ogromno ter zelo zračno sprednjo masko dokazuje, da bi lahko postal ljubljenec občinstva, ki je sicer naklonjeno zelo priljubljeni Mazdi MX-5.

toyota-s-fr-racing-concept-05

Avtomobil je bil izdelan in pripravljen za predstavitev na avtomobilskem sejmu v Tokiu 2016, ki bi ga lahko poimenovali tudi Japonska SEMA. Ostale, bolj podrobne informacije, so zaenkrat javnosti še prikrite, so pa že znane mere avtomobila, ki nakazujejo, da bo 1270 mm visok avtomobil ležal 50 mm nižje kot originalni S-FR concept, saj le-ta najverjetneje uporablja športno vzmetenje.

Prav tako je 40 mm širši po zaslugi razširjenih blatnikov in je tako s 1735 mm primerljiv s četrto različico Mazde MX-5. Sprednji delilnik in zadnji difuzor pridata 110 mm k skupni dolžini, ki znaša 4100 mm. Kot standardni del opreme pri podjetju Gazoo je pričakovati še varnostno kletko in dobro, dirkaško opremljeno notranjost.

6-stopenjski ročni menjalnik in zadnji pogon bosta zagotovo bistveni “sestavini”, ki najbolj privlačita potencialne kupce. Pohvali pa se lahko še s sredinsko izstopajočim izpušnim sistemom in obarvanimi platišči – modra za desno stran in rdeča za levo stran vozila -, ki omogočijo še hitrejšo menjavo pnevmatik na dirkališču.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije …

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG