Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / To se zgodi ko se srečata Nissan GT-R Nismo in Audi R8 V10 Plus
Brez naslova

To se zgodi ko se srečata Nissan GT-R Nismo in Audi R8 V10 Plus


Tiff Nedel se je odločil ugotoviti, kaj se zgodi, ko se pomerita najdražja in najzmogljivejša različica internetnega ljubljenca Nissan GT-R Nismo ter najnovejša in najhitrejša različica audijevega superšportnika za vsak dan – R8 V10 Plus. Morda boste presenečeni!

Če avtomobila le pogledamo, zagotovo ne pričakujemo, da imata veliko skupnega, saj ima Audi sredinsko nameščen motor in tudi na prvi pogled takoj da vedeti, da je pravi superšportnik, ki tudi precej stane in je izjemno zmogljiv. Nismo po drugi strani, deluje bolj GT-jevsko, zato sama oblika ne nakazuje pretirane eksotičnosti ali ogromne zmogljivosti, ki jo skrbno skriva.

Brez naslova4

No, če avtomobila pogledamo pobližje ugotovimo, da imata oba okoli 600 konjskih moči, napredni štirikolesni pogon, avtomatski menjalnik in značko s precej dobrim dirkaškim renomejem. Presenetljivo je R8 celo cenejši od nekdaj ‘ugodnega’ vstopa v svet visoko zmogljivih avtomobilov, kar naredi primerjavo več kot utemeljeno.

Brez naslova5

Tiff Nedel se je za Evo Magazine odločil oba avtomobila preizkusiti na stezi. Nismo GT-R je najagresivnejši GT-R do sedaj, kjer z bolj togo šasijo, boljšim vzmetenjem, ogromno količino karbona in turbinami iz GT3 dirkalnika ponuja pravo dirkaško doživetje. 3.8 litrski V6, ki je podprt z dvema turbinama tako razvije okroglih 600 konjskih moči in katapultira avtomobil do stotice v vsega 2,7 sekunde.

Na drugi strani pa se postavlja Audi R8 V10 Plus. Pravi superšportnik s sredinsko nameščenim 5.2 litrskim V10 motorjem, ki v tej različici proizvede kar 610 konjskih moči in to brez pomoči turbin, saj je R8 eden zadnjih avtomobilov, ki uporabljajo atmosferski pogonski agregat. V prid mu govori skoraj 200 kilogramov nižja teža, ki bi lahko nadomestila skoraj 20 odstotkov nižji navor atmosferskega agregata, v primerjavi z nissanovim. Torej lahko pričakujemo precej napeto dirko mar ne?

Kateri pa je še pred ogledom spodnjega videoposnetka, po vašem mnenju postavil najhitrejši čas?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG