Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / To je novi Mercedes-Benz CLS!
AVTOBLOG-MB-CLS-2018 (11)

To je novi Mercedes-Benz CLS!


Za tiste, ki bi radi Mercedes Benz razreda E z nekoliko več stila, je Mercedes na avtomobilističnem salonu v Los Angelesu predstavil novo generacijo štirivratnega kupeja z imenom CLS.

Že tretja generacija tega modela, ima zelo eleganten stranski profil z zelo visoko bočno linijo, nizko strešno linijo in stranska stekla brez okvirjev, kar nekako preusmeri pozornost iz tega, da ni čisto pravi coupe, saj ima par vrat preveč. Sam oblikovalski jezik je mnogo bolj čist in enostaven, z manj linijami in prelomi, kar ga nekaterim naredi bolj prijetnega na pogled, spet drugim pa se bo tožilo po drugi generaciji tega modela. Spredaj je videz povsem drugačen s širšo masko, ki spominja na model AMG GT. Novi in večji so tudi žarometi, ki sledijo linijam in dajo celotnemu avtomobilu bolj agresiven izgled. Zadaj je poudarek na mišičasti bočni liniji, ki avtomobilu doda prezenco, medtem ko mu nove LED zadnje luči dodajo nekaj širine.

Notranjost je sedaj že tipično Mercedesova, oblikovalci pa so z dizajnom hoteli združiti mercedesovo športno stran z luksuzom razreda S. Zato lahko znotraj najdemo enak 12,3 palčni zaslon kot v večjem bratu, skupaj z obilico lesa, usnja in celo izbiro kar 64 barv, ki vam lahko razsvetlijo kabino. Novi so tudi sedeži, ki so ustvarjeni posebej in izključno za ta model, prvič v zgodovini pa je CLS tudi pravi ‘petsedežnik’. Od razreda S si je ravno tako sposodil veliko avtonomne tehnologije, vendar je še vedno klasificiran le kot razred 2 avtonomni avtomobil, kar vam pomaga bolj ali manj le na avtocestnih križarjenjih.

V motornem portfelju bo sedaj že tipičen nabor najnovejše motorne palete. Dizle bosta zastopali dve različici šestvaljnika in sicer 290 konjska različica v modelu CLS 350 d 4MATIC, ter 345 ‘konjska’ izvedenka v modelu CLS 400 d 4 MATIC. Bencinski agregat bo le eden, vendar bo ta najmočnejši v ponudbi. Šestvaljnik bo namreč v modelu CLS 450 4Matic proizvajal 372 konjskih moči, kar bo dovolj za pospešek do stotice v 4,8 sekunde. Bencinskemu agregatu bo asistiral tudi blagi 48V električni hibridni sistem, ki bo omogočal dodatne sunke moči in navora ko bo to potrebno, ali le omogočal podaljšano ‘jadranje’ (coasting) in stop-start funkcijo. S tem sistemom Mercedes pravi, da ima motor zmogljivosti osemvaljnika s porabo šestvaljnika.

V osnovi ima CLS sicer standardne jeklene vzmeti z večtočkovnim vpetjem, če pa si želite udobje kot v razredu S, pa enostavno morate izbrati opcijsko zračno vzmetenje, ki naj bi bilo v kombinaciji z 19 palčnimi platišči in pnevmatikami z akustično peno, najboljša izbira za slabe ceste. Glede na to, da je ime CLS sedaj staro že 15 let, prodanih pa je bilo že več kot 350 tisoč avtomobilom s to oznako, je model več kot očitno dobro sprejet.

Kaj pa si vi mislite o novi generaciji?

AVTOBLOG-MB-CLS-2018 (19)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. jaz says:

    g. Lešnik je s tem zgrešil

  2. jaz says:

    A je komu to všeč?

  3. dusan says:

    Všeč mi je, ohranil je exkluzivnost tega modela, še naprej ostajam na CLS-u…..

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG