Prikaži kategorije
Domov / Znamke / KIA / To je nova Kia Stonic – manjši športni ”terenec”!
AVTOBLOG-kia-stonic (6)

To je nova Kia Stonic – manjši športni ”terenec”!


Segment manjših športnih terencev je bogatejši za dva izstopajoča sestrska modela, Hyundai Kono in Kio Stonic.

Kia Stonic je nov model korejske znamke v natrpanem segmentu manjših športnih terencev, njeno razkritje pa smo dočakali točno teden po tem, ko so pri Hyundaiju razkrili sestrsko Kono.

Kljub temu, da sta avtomobila zasnovana na enaki arhitekturi, so pri korejskem koncernu to želeli  nekoliko ”prikriti” z oblikovalskim jezikom znamk. To lahko namreč opazimo že po silhueti karoserije, oba proizvajalca pa sta veliko pozornosti namenila tudi prilagoditvi vozila po okusu kupca z različnimi dvobarvnimi kombinacijami. Kia kupcem omogoča celo izbiro barve stranskih ogledal.

AVTOBLOG-kia-stonic (3)

V notranjosti je razlik nekoliko več, oba avtomobila imata namreč povsem različno armaturno ploščo, seveda s številnimi možnostimi barv in oblazinjenja.

AVTOBLOG-kia-stonic (9)

Več informacij še pričakujemo, menimo pa, da bo novi Kia Stonic po zunanjih merah podoben Hyundai Koni, ki  v dolžino meri 4,165 milimetrov, 1,800 milimetrov v širino in 1,550 milimetrov v višino. Medosna razdalja bo skoraj zagotovo nespremenjena in štela 2,600 milimetrov.

AVTOBLOG-kia-stonic (11)

Tudi motorji bodo po vsej verjetnosti enaki, Hyundai pa je pred kratkim poleg motorjev najavil tudi  štirikolesni pogon, ki bo na voljo za doplačilo. Motorna ponudba  vključuje 2,0-litrski bencinski motor, ki razvije 147 ”konjev” in 1,6-litrski prisilno polnjeni bencinski motor z močjo 175 ”konjev”. Pri nas v Evropi bo na voljo tudi 1,0-litrsi T-GDI prisilno polenjeni bencinski motor in 1,6-litrski dizelski motor. Hyundai je najavil tudi povsem električni model, trenutno pa še ni informacij o tem, ali mu bo Kia sledila.

AVTOBLOG-kia-stonic (7)

Novi Kia Stonic bo v celoti predstavljen na frankfurtskem avto salonu, ki bo potekal septembra.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG