Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Suzuki / Test: Suzuki SX4 S-Cross Allgrip – ročni ali avtomatski?
Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (11)

Test: Suzuki SX4 S-Cross Allgrip – ročni ali avtomatski?


Če spomnimo smo prenovljenega križanca Suzuki S-Cross testirali že lani in to z enakim pogonskim sklopom in skoraj enakim paketom opreme, razlika je le v menjalniku in nekaj ‘bombončkih’ manj. Lani smo uživali v nezaznavnosti suzukijevega avtomatskega menjalnika, letos pa smo morali prestave menjavati sami. Kaj bolj priporočam in zakaj? Pa razčistimo.

Lanski test, ko sem Suzukija poimenoval kar ‘Skriti dragulj v poplavi križancev’ mi je na nek način odprl oči in razbil stereotipe mnogih, ki menijo, da si takšen avtomobil ne zasluži pozornosti zgolj zaradi značke, a lahko obenem ponuja mnogo več kot njihovi Nemci in Francozi, za delček njihove cene. Nemalo komentarjev je bilo tako lani, kot tudi letos češ še vedno je Suzuki. Pa kaj! Suzuki je v zadnjih nekaj letih prišel tako daleč, da ga skoraj ne poznamo več. Prodajo v Sloveniji so na letni ravni namreč dvignili za več kot štirikrat, podobne uspehe pa beležijo tudi na drugih trgih. Zakaj tudi ne, saj proizvajajo produkte, ki so zanesljivi, ugodni in so naloženi z opremo.

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (13)

Suzuki SX4 S-Cross je po lanski prenovi zagotovo eden glavnih akterjev dobrih prodajnih številk, saj je z novim obrazom pridobil na močno potrebni prezenci in privlačnosti avtomobila; še posebej v tej barvi pa moramo priznati, da izgleda zelo dobro. Veliko strank zagotovo prepriča tudi odličen 1.4 litrski bencinski BoosterJet motor s 140 konjskimi močmi in 220 Nm navora, ki je zelo prožen, se rad vrti in nasploh poskrbi za precej poskočno izkušnjo. Za pogonski sklop lahko poleg avtomatskega načina s pomočjo gumba ALLGRIP SELECT izbiramo še med tremi drugimi načini vožnje, ki prilagodijo odzivnost motorja, delovanje varnostnih sistemov in še najpomembneje delovanje AllGrip štirikolesnega pogona, ki je po mojem mnenju glavni adut tega avtomobila.

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (33)

AllGrip Sport:

V načinu Sport stopalka za plin postane bolj odzivna, 1.4 litrski bencinski motor še lažje zadiha, zato se tudi avtomobil zdi še hitrejši. Na trenutke se celo vprašaš ali ima ta avtomobil res zgolj 140 konjskih moči, saj pospešuje presenetljivo dobro. Delni razlog temu je zagotovo le 1290 kilogramov teže, kar je nekaj 100 kilogramov manj od večine tekmecev.

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (35)

Način sport omogoči še to, da elektronika več moči pošlje na zadnji kolesni par in tako omogoči boljšo rotacijo v zavoj. Rezultat tega je, za avtomobil tega razreda, res suverena vožnja skozi zavoje. Pomaga tudi natančen krmilni mehanizem, ki z ravno pravo težo omogoča presenetljivo raven povratnih informacij. Edino razočaranje med hitrejšo vožnjo je šest stopenjski ročni menjalnik. Gibi so sicer dobro obteženi in natančni, prestavna ročica pa je na otip kvalitetna, vendar se med prestavljanjem, še posebej med drugo in tretjo prestavo, menjalnik zatika in zato ne omogoča hitrega prestavljanja, ki nekako pokvari sicer zelo dinamično vožnjo. Pohvalim lahko le stopalko za sklopko, ki je ravno prav obtežena.

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (28)

AllGrip Snow:

Snow način vožnje je namenjen predvsem vožnji po izjemno spolzkih podlagah. V tem načinu se navor razporedi enakomerno na vsa kolesa za čim bolj stabilno vožnjo. V trenutku, ko začuti zdrs enega kolesa, ga preko ESP sistema zavre, da omeji zdrs in pošlje več moči na ostala kolesa z več oprijema. Sistem spremlja zasuk krmilnega mehanizma in tako predvideva gibanje avtomobila, ter primerno temu pošlje primerno količino moči na zadnji kolesni par. Tega načina žal nisem uporabljal, razlog temu pa je predvsem v naslednjem načinu vožnje, ki je še bolj namenjen avanturam po brezpotjih, zato si raje poglejmo slednjega.

AllGrip LOCK:

Če sem prej govoril o presenetljivi agilnosti in zmogljivosti na ovinkasti cesti, pa to zagotovo ni zadnji trik v japonskem arzenalu. S-Cross je namreč neke vrste dvoživka, saj po eni strani omogoča suvereno vožnjo po asfaltnih cestah, po drugi strani, pa bi na brezpotjih osramotil tudi marsikaterega štirikolesnognanega konkurenta. Način vožnje LOCK namreč pošlje 50% moči na zadnji kolesni par in 50% moči na prednji kolesni par. Preko ESP sistema tako moč in navor razporeja le med kolesoma iste osi in v teoriji skrbi, da je moč vedno poslana na kolesa z največ oprijema.

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (31)

Za avtomobil tega razreda je zmogljivost na terenu res impresivna. Brez težav smo premagovali precejšnje naklone po neutrjeni podlagi. Še vedno opažam, da težave nastopijo takrat, ko smo na previsu in eno oziroma dve kolesi po diagonali popolnoma izgubita oprijem ali sta celo v zraku. Takrat ne pomaga niti funkcija LOCK, saj se kolesi vrtita v prazno, kar lepo pokaže pomanjkljivost sodobnih elektronsko krmiljenih štirikolesnih pogonov, ki vseeno ne zmorejo dovolj dobro oponašati zapore diferenciala in poslati moči na kolesa z dobrim oprijemom. Ampak brez skrbi, da vam uspe priti do te situacije, morate biti že na zelo razgibanem terenu, kamor avtomobila že v osnovi ne bo peljal nihče. Mnogi bi namreč odnehali še daleč pod mejo zmogljivosti tega avtomobila, ki je kot sem že prej omenil, presenetljivo visoka.

Tudi tukaj je problem v ročnem menjalniku, saj avtomobil nima reduktorja, prva prestava pa na žalost ni tako kratka kot pri Dacii Duster, da bi omogočala izjemno počasno, kontrolirano vožnjo po terenu, zato avtomobil včasih med počasnim premikanjem po terenu, ko naleti na oviro enostavno nima dovolj moči in zato ugasne. Avtomatski menjalnik je tukaj mnogo bolj uporaben, saj omogoča tudi počasno speljevanje iz kočljivih situacij, ko je speljevanje z ročnim menjalnikom izjemno težko ali celo nemogoče.

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (3)

Notranjost je zelo enostavno in lepo oblikovana, kjer prav po japonsko najdemo veliko trde plastike, ki pa jo temu avtu ne moremo zameriti oziroma je niti ne opazimo. Vse, z izjemo tipk za potovalni računalnik, je pregledno in izjemno enostavno za uporabo, vključno s sredinskim zaslonom na dotik, ki med drugim ponuja tudi navigacijo in bluetooth povezljivost. Obenem je S-Cross tudi razmeroma prostoren, tudi za potnike na zadnji klopi, kjer je prostora dovolj tako za noge, kot tudi za glave višje raslih potnikov. Prtljažnik je s svojimi 430 litri za ta segment vozil povprečno velik, za lažje nakladanje stvari ali za elegantno pospravljeno ‘kramo’ pa v sebi skriva tudi dvojno dno.

Zahvaljujoč gretju sedežev, vzvratni kameri in dolgemu seznamu dodatne opreme nam je takoj jasno, da sedimo v različici Elegance, ki premore skoraj vso dodatno opremo. Več ponuja le še različica Top, ki smo jo testirali lani in poleg paketa Elegance ponuja še usnjene sedeže, veliko panoramsko streho in avtomatski menjalnik, to pa se pozna tudi na ceni. Testni primerek z vso opremo tako stane le 21.800€, s čimer praktično nima konkurence. Prav noben tekmec ne ponuja toliko opreme s takim pogonskim sklopom za tako ugodno ceno. V kolikor pri izbiri motorja ali opreme  niste tako zahtevni, a si vseeno  želite odlični štirikolesni pogon, je tukaj tudi različica z 1.0 litrskim turbo bencinskim motorjem, ki v kombinaciji s štirikolesnim pogonom stane le 19. 200€, za ‘dizelaše’ pa imajo v ponudbi tudi 1,6 litrski turbodizelski agregat, ki pa je od različice z 1.4 litrskim BoosterJet motorjem še nekoliko dražji.

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance - MANUAL (17)

Skratka Suzuki SX4 S-Cross je še vedno dragulj v poplavi križancev, moje mnenje o tem avtomobilu pa se ni spremenilo niti malo. Je avtomobil, ki je doma tako na asfaltnih cestah, kot tudi na lažjih brezpotjih, je razmeroma ugoden, varčen in za ta denar ponuja tudi kopico dodatne opreme, ki bi pri drugih proizvajalcih dodatno stala nekaj tisoč evrov. Da odgovorim še na začetno vprašanje: Ročni ali avtomatski? Nisem si mislil, da bom to rekel, ampak navkljub občasni zmedenosti bi sam vseeno raje vzel avtomatskega. Ta lajša vožnjo po brezpotjih in vožnjo v koloni, obenem pa zaradi zatikanja ročnega menjalnika, ponuja tudi boljšo izkušnjo ob bolj dinamični vožnji. 

Fotograf: Luka Janežič
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Ervin says:

    Ga imam. Na kratko: Draga in slaba kopija Dacie Daster. Kupljen in na prvem servisu pri Jordanu na Škofljici. Servis brez posluha za težave, ki jih premore to vozilo. Meni navodil ni v Slovenščini-sramota.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG