Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Superb nič več cenejša alternativa Volkswagnu
skoda-superb-2015 (21)

Superb nič več cenejša alternativa Volkswagnu


Škoda je s svojo novo generacijo luksuzne limuzine dokazala, da ne želi ostajati v senci velikanov. Čeprav linije vozila ostajajo prepoznavne za znamko pa so le te prejele še nekaj več elegance in futurizma.

V Evropi močno prevladujejo nemške znamke in velika večina potencialnih kupcev bo zaradi (po Volskwagnovem škandalu sedaj občutno manj) zaupanja morda raje odštela nekaj tisočakov več in se odločila za Mercedes, Audi ali BMW. Vendar takšna izbira definitivno ne pomeni, da dobite največ za svoj denar. Škoda je ena tistih znamk, ki so močno podcenjene. “Underdog” evropskega trga pa je za jesen 2015 predstavil novega paradnega konja.

skoda-superb-2015 (7)

Če bo kaj spremenilo mnenje ljudi, bo to novi Superb. To nič več ni model za ljudi, ki si ne morejo privoščiti Volkswagnovega Passata; vedno več ponuja tudi luksuza, ki ga bi lahko primerjali z BMW serijo 5 ali MB razredom E in to še zmeraj za nekakšnem prebavljivem cenovnem razponu. Če niste ljubitelj Škodinega oblikovanja, potem vas tudi nova generacija ne bo prepričala v nakup. Superb ostaja oglatih linij in s tipičnim oblikovanjem, ki pa še zmeraj odkljuka vse glavne funkcionalne lastnosti kot je prtljažni prostor s 625-timi litri, veliko prostora za glavo in noge, za nameček pa dobite še dežnik v sprednjih vratih in pa veliko odlagalnega prostora.

skoda-superb-2015 (9)

Pri motornih različicah si Škoda izposodi linijo VW motorjev, najbolj poudarka vreden pa je nedvomno 1,4-litrski TSi s 125 konjskimi močmi. Najbolje prodajan model bo nedvomno dizelski 1.6 TDi, ki ima izboljšano porabo goriva in nekaj več moči od predhodnika. Zdi se, da češki proizvajalec potiska svojega Superba nekoliko višje po lestvici luksuza in kvalitete, z osnovno ceno okoli 27 tisočakov pa nedvomno dobite veliko avta za vaš denar.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG