Prikaži kategorije
Domov / Novice / Štirimesečna obnovitvena dela kmalu na štajerski avtocesti
Dars_Avtocesta

Štirimesečna obnovitvena dela kmalu na štajerski avtocesti


Zapora odstavnih pasov na štajerski avtocesti je že v teku, v pripravi na obsežna obnovitvena dela skoraj 12 kilometerskega odseka med Arjo vasjo in Šempetrom.

V poletnih dneh in vse tja do pozne jeseni bomo na slovenskih avtocestah deležni še ene obnove avtoceste. Na odseku med Arjo vasjo in Šempetrom na štajerski avtocesti se bo v naslednjih dneh pričela prva od štirih faz obnove 11,6 kilometerskega dela avtoceste. Kot so sporočili iz Darsa, bo obnovljeno nekaj več kot 11 kilometrov dotrajanega cestišča na obeh polovicah avtoceste ter delno obnovljeni objekti na tem odseku, ki je bil zgrajen leta 1996 in v 19 letih ni bil deležen večjih obnovitvenih del. Promet bo urejen po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje.

Dars_Avtocesta

V prvi fazi del, ki bo trajala od 18. julija do 25. julija bosta zaprta odstavna pasova v obeh smereh, omejitev hitrosti pa bo 80 km/h.

V drugi fazi del, ki bo trajala od 25. julija do 23. avgusta bosta zaprta prehitevalna pasova, vendar bo promet še vedno potekal po obeh polovicah avtoceste. Omejitev bo do konca obnove 60 km/h.

V tretji fazi del, ki bo trajala od 23. avgusta do 7. oktobra bodo obnovili smerno vozišče v smeri Ljubljane, ga odebelili za 19 centimetrov in razširili vozni pas, odstavni pas, uredili bankine in talno signalizacijo. V tem času bo 10 dni zaprt izvoz Arja vas-Žalec v smeri Maribora. Promet bo potekal po le eni strani avtoceste.

V četrti fazi del, ki bo trajala od 7. oktobra do 21. novembra bo na enak način obnovljen še vozišče v smeri Maribora. V tem času bo 10 dni zaprt izvoz priključka Arja vas-Žalec v smeri Ljubljane.

Obnova nas bo stala 9,2 milijona evrov, delo bosta izvajala konzorcij SGP Pomgrad iz Murske Sobote in VOC iz Celja, ki imata 120 dni časa za dokončano delo.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG