Prikaži kategorije
Domov / Primerjave / Soočenje malih nemških križancev
bmw-x1-mercedes-gla-audi-q3

Soočenje malih nemških križancev


Nemški konkurenti si kar naprej “skačejo v zelje” in poskušajo narediti karseda dober in priljubljen avtomobil določenega razreda. V tokratnem spopadu so si iz oči v oči zrli BMW X1, Mercedes-Benz GLA in Audi Q3.

Čeprav imajo na prvi pogled naslednji avtomobili veliko podobnosti, so si vseeno nekoliko različni. Za vas smo povzeli le nekaj pomembnejših tehničnih lastnosti.

BMW X1

primerjava-bmw-mercedes-audi-01

BMW-jev najnovejši član družine X tehta 1560 kilogramov. Uporablja 2,0-litrski bencinski štirivaljni motor s 192 konjskimi močmi in 280 Nm navora. Moč se prenaša na sprednji kolesi in mu omogoči pospešek do stotice v 7,7 sekunde.

Mercedes-Benz GLA

primerjava-bmw-mercedes-audi-02

Slednji je najmanjši v trojici in zato je tudi teža najnižja, tehta namreč 1505 kilogramov. Poganja ga bencinski 2,0-litrski motor s štirimi valji, ki razvije 208 konjskih moči in 350 Nm navora, moč pa je preko sistema 4Matic posredovana na vsa štiri kolesa, kar prispeva k pospešku 0 -100 km/h v 7,1 sekunde.

Audi Q3

primerjava-bmw-mercedes-audi-03

Audijev konkurent na tehtnici pokaže 1615 kilogramov in je tako najtežji med tekmeci. Tudi ta uporablja štirivaljni 2,0 litra velik bencinski motor s 180 konjskimi močmi in 320 Nm navora, opremljen pa je tudi s štirikolesnim pogonom Quattro in tako 100 km/h doseže v 7,6 sekunde.

Vozila se med seboj razlikujejo v teži, moči in dvo- oz. štirikolesnem pogonu.

Podrobnosti in primerjavo si oglejte v priloženem videoposnetku. Katerega bi izbrali vi?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG