Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Škoda pripravlja še enega crossoverja za 2019
AVTOBLOG-skoda_crossover (3)

Škoda pripravlja še enega crossoverja za 2019


Škodin tekmec VW T-Rocu in Nissan Jukeu, bo baziran na modelu Rapid Spaceback in naj bi na ceste zapeljal v drugi polovici leta 2019.

Škoda bo v drugi polovici leta 2019, na trg lansirala majhnega crossoverja, ki bo tekmec tako nedavno razkritima hišnima modeloma VW T-Roc in SEAT Arona, kot tudi najbolj prodajanim modelom v tem segmentu, kot sta Nissan Juke in Renault Captur. Ekskluzivne slike, ki jih je objavil AutoExpress pa nam prikazujejo, kako bi ta avtomobil lahko izgledal.

Že lani so pri škodi razkrili, da delajo na manjšem modelu, ki naj bi bil v osnovi povišana različica naslednje generacije Fabie, vendar so se pri znamki odločili uporabiti fleksibilnost VW platforme in tako ponuditi bolj praktičen avtomobil, po čemer so tudi znani. Tako sedaj že vemo, da prihajajoči crossover ne bo baziran na Fabiji, temveč na naslednji generaciji Rapida Spaceback. Oba modela naj bi v novih generacijah začela uporabljati platformo MQB A0, vendar se bo razlika pojavila pri medosni razdalji, kjer naj bi bila pri Fabiji zelo podobna tisti pri nedavno predstavljenemu VW Polu, pri Rapidu pa se pričakuje da bo medosna razdalja daljša.

AVTOBLOG-skoda_crossover (1)

Ta bi bila lahko dolga do 2.620mm, kar je nekaj več od trenutne generacije tega modela in bi tako Škodi omogočila več prostora za zadnje potnike od vse konkurence. Z značilnimi kratkimi previsi pri avtomobilih z MQB platformo lahko tudi sklepamo, da bo avtomobil dolg okoli 4,2 metra, kar ga vseeno naredi največjega v svojem razredu.

MQB A0 platforma sicer podpira štirikolesni pogon, vendar bo novi crossover, vsaj na začetku, zagotovo opremljen le s prednjim pogonom, sama arhitektura pa zagotavlja, da bo imel avtomobil ‘dostop’ do vseh najnovejših motorjev znotraj VW koncerna. Pričakujemo lahko 1.0 litrski turbobencinski trovaljnik na dnu ponudbe, ter 1.5 litrski bencinski in 1.6 litrski dizelski agregat kot vrh ponudbe.

Ne glede na velikost, avtomobil verjetno ne bo nosil Yeti značke, čeprav je bila ta zelo popularna. Škoda je vložila zahtevo za registracijo imen Aratan in Aron, ki bi lahko pomenila spremembo v poimenovanju svojih SUVjev, saj so registrirali tudi imeni Amiq in Anuq.

Vir: AutoExpress
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG