Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Škoda Kodiaq RS naj bi dobila zeleno luč za 2018
AVTOBLOG-Škoda Kodiaq-RS (3)

Škoda Kodiaq RS naj bi dobila zeleno luč za 2018


Po tem, ko so se Čehi dolgo časa odločali in tehtali smotrnost odločitve, naj bi se pri Škodi končno odločili za izdelavo Kodiaqa RS, ki bi lahko imel okoli 240 konjskih moči.

Autocar poroča, da naj bi ‘vroča’ različica največjega škodinega SUV-a, na ceste zapeljala že prihodnje leto, od standardnega Kodiaqa pa se bo seveda razlikovala po agresivnejšem ‘body kitu’ in močnejšim motorjem. Ostale dodelave bodo zajemale še športnejše vzmetenje in izboljšan zavorni sistem, zagotovo pa ne bo manjkalo niti ogromno vRS logotipov po celotnem avtomobilu. V notranjosti bo sprememb manj, saj z izjemo športnejših sedežev in kontrastnih šivov, kaj drugega niti ne pričakujemo.

AVTOBLOG-Škoda Kodiaq-RS (5)

Podatkov o pogonskem agregatu še ni vendar viri, ki so zelo blizu temu projektu navajajo, da bo imel ogromno navora, kar je pokazatelj, da bo imel po vsej verjetnosti vgrajen dizelski agregat, kot naprimer dizelska različica Octavie RS. Vendar tukaj ne pričakujemo enakega motorja, saj lahko Kodiaqa že v standardni ali sportline (ki je na slikah) različici, dobimo s 190 ‘konjskim’ 2.0 dizelskim motorjem, ki je svoj dom našel tudi v dizelski Octaviji RS, zato menimo, da to ne bi bilo smiselno.

Namesto tega, bi lahko Škoda posegla po volkswagnovem 2.0 litrskem BiTurbo motorju, ki je pot našel tudi v sestrskega Tiguana. Tam namreč razvije 240 konjskih moči, 500 Nm navora in v kombinaciji s štirikolesnim pogonom ter DSG menjalnikom, omogoči Tiguanu do stotice pospešiti v vsega 6,5 sekunde. Te številke bi se zagotovo lahko prenesle na Kodiaqa, ki navkljub večjim gabaritam tehta približno enako kot Tiguan, tudi sami pa vemo, da zna Škoda včasih presenetiti in tako prehiteti svoje nemške ‘hišne’ tekmece, zato ne bi bil presenečen, če bi jim uspelo iz motorja iztisniti še nekaj več zmogljivosti.

AVTOBLOG-Škoda Kodiaq-RS (6)

Vir: AutoCar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG