Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Seat Ateca Cupra opažena na ‘ringu’
AVTOBLOG-Seat-Ateca-Cupra (2)

Seat Ateca Cupra opažena na ‘ringu’


Vroča Seat Ateca Cupra s 300 konjskimi močmi, je bila opažena med testiranji na Nurburgringu.

‘Začinjena’ Ateca, katere prototip je bil prvič opažen v Seatovi tovarni prejšnje leto ima Cupra platišča, večje zavore, agresivnejšo zunanjost in kar štiri izpušne cevi. Avto bo zagotovo poganjal že poznani 2.0 litrski štirivaljnik, ki v Leonu Cupra proizvaja že okroglih 300 konjskih moči. Ni še popolnoma jasno, če bo vgrajen motor nastavljen enako kot v Leonu, ali bo še dodatno nadgrajen za dosego še večje moči, ali le drugačne krivulje navora zaradi večje mase. V štirikolesno gnanem Volksvagen Golf R-u naprimer enak motor proizvaja 310 konjskih moči.

AVTOBLOG-Seat-Ateca-Cupra (10)

Pri britanskem mediju AutoCar navajajo možen čas za pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 6,5 sekunde, vendar v našem uredništvu menimo, da bi znala Ateca Cupra presenetiti s pospeškom do ‘stotice’ pod šestimi sekundami, glede na to, da večji Škoda Superb s tem istim motorjem v različici s 280 konjskimi močmi, pospeši do stotice v le 5,8 sekunde. Hiter pogled na obratomer razkrije, da bi bila lahko blokada obratov na visokih 8.000 obratov na minuto, vendar je glede na to, da je motor podprt s turbino to malo verjetno.

AVTOBLOG-Seat-Ateca-Cupra (13)

Seat Ateca Cupra bo postala seatov najdražji model s pričakovano ceno nad 40 tisočaki. “Trg hitrih SUVov raste zelo hitro na področju dražjih premium vozil, med ‘običajnimi’ pa nima resne konkurence. To seatu ponuja priložnost, da se takoj zavihti na vrh in se tako dvigne nad konkurenco v tem natrpanem SUV segmentu vozil.” je dejal seatov predstavnik.

Že običajna Ateca naj bi postala seatov najbolj prodajani model, saj je trenutno v Evropi povpraševanje po tem avtomobilu večje od proizvodnih zmožnosti, zato ne dvomimo v uspeh Cupre, ko pride v prodajo nekje konec letošnjega leta. Popolno razkritje lahko pričakujemo na enem prihajajočih avtomobilskih salonov, verjetno bo to Pariški ali Frankfurtski, v vsakem primeru pa vas bomo o tem obvestili, saj se je tudi mi že veselimo.

Fotograf: AutoCar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG