Prikaži kategorije
Domov / Novice / Saab se je dokončno, zdaj tudi uradno poslovil
Saab_Modeli (16)

Saab se je dokončno, zdaj tudi uradno poslovil


Upanje, da bi ime znamke Saab še kdaj videli na avtomobilih je še do pred kratkim obstajalo, v sredo pa je novo lastniško podjetje potrdilo, da ime Saab ne bo več v uporabi.

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) je podjetje, ki si lasti znano, dolgoletno avtomobilsko podjetje Saab Automobile že od avgusta 2012. Po dveh letih lastništva so tudi izdelali peščico primerkov Saaba 9-3, vendar so se kmalu odločili za popolnoma električni pristop. Zdaj pa so tudi potrdili, da bo kmalu na voljo tudi popolnoma električna zamenjava za bivšega Saab 9-3, vendar pa ne bo nosil več imena Saab. Tokratni nov model, se bo predstavil kar z imenom lastniškega podjetja NEVS. Trenutni lastnik NEVS-a je Kai Johan Jiang, ki pa pravi, da se bo podjetje prvotno osredotočilo na Kitajski avtomobilski trg, kasneje pa se bodo vključili tudi na svetovni trg.

Saab_Modeli (15)

Torej se lahko zdaj tudi dokončno poslovimo od dolgoletnega prijatelja in se v spodnji galeriji spominjamo zgodbe in izdelkov legendarnega podjetja.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG