Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Rimac Concept One in Maybach Vision 6 si delita zelenico
Rimac_Maybach_Leno_ (4)

Rimac Concept One in Maybach Vision 6 si delita zelenico


Na razstavi vozil Concours d’Elegance sta bila včeraj predstavljena hrvaški električni 1.000-konjski športnik in Mercedesov najnovejši električni Maybach Vision 6, konceptno vozilo.

Če vas zanima kako izgleda predpremiera prestižne prihodnosti, vas vabimo k ponovnem ogledu naslovne fotografije, ki je nastala na prestižni razstavi vozil Concours d’Elegance v Pebble Beach, Californiji. Na fotografiji je moč videti zelo pričakovan najnovejši Mercedesov ultra-prestižni primerek hčerinskega podjetja Maybach, ki je bil predstavljen pred nekaj dnevi na prav tem dogodku in nosi ime Maybach Vision 6 Concept. Rdeča ladja prestiža, udobja in moči bo popolnoma električna, zmožna 750 konjskih moči in pospeševanja do 100km/h v le štirih sekundah. To je zelo hiter čas, če vzamemo v zakup da meri 6 metrov v dolžino in ker bo polna baterij, ki bodo poganjali električne motorje, bo tudi teža vozila vsaj 2 toni. 

Rimac_Maybach_Leno_ (2)

Na omenjeni fotografiji pa je Vision 6 Concept postavljen ob bok hrvaškemu predstavniku električnih superšportnih vozil Rimac Concept One, ki je pred kratkim ugnal enega izmed trenutno vodilnih superšportnih vozil bencinskega sveta, Ferrari LaFerrarija. Ta neverjeten dosežek mu je omogočilo 1.088 konjskih moči, ki jih proizvedejo štirje električni motorji in aerodinamična oblika, ki kljub izjemni tehnološki vrednosti ohranja športni duh. Skupna teža vozila znaša dve toni, vendar kljub temu doseže hitrost do 100km/h v le 2.6 sekundah. K temu veliko pripomore ogromna količina navora, ki ga proizvedejo električni motorji in znaša vratolomnih 1.600Nm.

Rimac_Maybach_Leno_ (1)

Direktor podjetja Mate Rimac je na svojem Facebook profilu objavil fotografije obeh vozil, nekaj ur kasneje pa tudi izrazil spoštovanje do dolgoletnega voditelja televizijske oddaje in ogromnega ljubitelja avtomobilov Jay Lena, ki ga je zalotil pri ogledovanju prostora pod pokrovom, kjer se nahajajo štirje električni motorji. Očitno je tudi avtomobilski legendi zelo všeč nov hrvaški produkt, ki ga je moč videti na 38. Concours d’Elegance, ki trenutno poteka v Californiji. Resnični mojstrovini in pogled v prihodnost.

Rimac_Maybach_Leno_ (3)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Gr8_1 says:

    Tukaj bi morali postavi Concept S

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG