Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Renault razširil nabor električnih tovornih vozil
Renault Expands Commercial EV Lineup 1

Renault razširil nabor električnih tovornih vozil


Renault trenutno ponuja največji in najbolj inovativen nabor električnih potniških vozil na Evropskem trgu. Zdaj, pa je Francoski proizvajalec avtomobilov še širi svojo ponudbo. Med njimi predstavljajo popolnoma električne modele njihovih tovornih vozil.

Renault trenutno že ponuja enega izmed največjih in najbolj inovativnih naborov električnih potniških vozil na Evropskem trgu. Poleg tega pa se Francoski proizvajalec avtomobilov zdaj premika k prevzemu vodilnega položaja proizvajalca električnih tovornih vozil. Renault je pripravljen postaviti na trg štiri različne modele različnih velikosti – vsi brez emisij.

Na avto salonu v Bruslju je Renault predstavil nabor električnih vozil LCV (Light commercial vehicle). Med njimi so bili popolnoma novi Kangoo ZE in Master ZE kot tudi dolgo pričakovani tovoriški Renault Zoe in Renault Twizy.

Renault Expands Commercial EV Lineup 6

Nadgrajen Kangoo ZE je bil predstavljen prejšnji mesec, tik pred njegovim debijem v Bruslju. Očitno nadgrajen v vseh pogledih je zanimiva električna izvedba opremljena z novim motorjem, baterijo, polnilcem in daljšim dosegom – tokrat 270 kilometrov.

Za lastnike ki potrebujejo več tovorniškega prostora je na voljo večji Master ZE, ki popolno služi njihovim potrebam. Osnovan je na enakem podvozju kot Nissan NV400 in Opel Movano in tako nudi enako 33-kWh baterijo kot Zoe in Kangoo, ki mu omogočita popolnoma električno vožnjo vse tja do 200 kilometrov. Velika prostornina prtljažnega prostora – po čimer je Master dobro poznan – je še vedno na voljo za vse ki potrebujejo toliko prostora v tem razredu tovornih vozil.

Renault Expands Commercial EV Lineup 7

Nabor vozil je končno izpopolnjen z električno različico Twizy Cargo kvadricikla, ki je bil prvič predstavljen leta 2014, poleg bolj prostornega, nadgrajenega Zoe-ja. Za nekatere je ta ponudba vozil brezsmiselna, vendar pa pomislite malo – obstaja veliko poklicev v katerih bi tak avtomobil prišel zelo prav, kot naprimer dostava hitre hrane, dostava pošte ter hitri prihod in vožnja skozi mestna središča.

Renault Expands Commercial EV Lineup 8

Vabljeni k ogledu celotne galerije nadgrajenih tovornih vozil Renault s popolnoma električnim pogonom, spodaj:

Vir: Renault
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG