Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Realni doseg Tesle Model 3 je še večji kot smo domnevali
AVTOBLOG-Tesla-Model3-Range (4)

Realni doseg Tesle Model 3 je še večji kot smo domnevali


Tesla trdi, da naj bi bilo s Teslo Model 3 Long Range mogoče prevoziti do 500 kilometrov z enim polnjenjem, kar je sicer impresivno, vendar EPA po koncu svojih testiranj trdi, da naj bi bila ta številka v resnici še večja.

Ne dolgo po tem, ko je EPA potrdila rezultate testiranj za Teslo Model 3, je Teslarati (medij za vse, kar je povezano z avtomobilskim gigantom Teslo) izračunal, da električni doseg v kombiniranem ciklu znaša natančno 537,2 kilometra.

AVTOBLOG-Tesla-Model3-Range (2)

Do te številke so prišli tako, da so idealne vrednosti mestnega in izvenmestnega dosega, pomnožili z 0,7 kolikor naj bi znašal korekcijski faktor za vožnjo v realnih pogojih. Pri končnem izračunu so nato ti dve dobljeni vrednosti združili in sicer tako, da je rezultat mestne porabe štel za 55 odstotkov celotne porabe, medtem ko je izvenmestna poraba štela 45 odstotkov.

Pred korekturnim faktorjem za realne pogoje, naj bi teoretični ‘mestni doseg’ Long Range modela znašal kar 796,6 kilometra, ‘izvenmestni doseg’ pa naj bi znašal 731 kilometrov. Če te dve števili pomnožimo z 0,7 dobimo točno 557,6 in pa 512,1 kilometra.

Za primerjavo, Tesla Model S 100D, torej najzmogljivejša in najdražja Tesla, naj bi po EPA standardih imela realen električni doseg 539 kilometrov, kar je skoraj identično občutno cenejšemu Model 3 Long Range. Kot, da Model 3 ne bi bil že sam po sebi dovolj privlačen za nakup, imamo sedaj še dokaz, da je možno z enim polnjenjem njegove baterije, prevoziti več, kot kot z marsikateri avtomobilom s pogonom na notranje izgorevanje.

AVTOBLOG-Tesla-Model3-Range (1)

Vir: Teslarati
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG