Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Razkrivamo: Ferrari pripravlja svoj posebni model
AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (6)

Razkrivamo: Ferrari pripravlja svoj posebni model


Najnovejše skice najverjetneje predstavljajo poseben projekt s katerim bo Legendarna znamka iz Maranella praznovala že svoj 70. rojstni dan.

Razveseljivo je že to, da bo novi avtomobil osnovan na mogočnemu Laferrariju, ki je brez dvoma pravi lepotec, da bo pa tudi novi model zadovoljil naše oči, pa bodo poskrbeli na Ferrarijevem oddelku za posebne projekte. Pogonski sklop bo najverjetneje ostal enak kakor pri LaFerrariju, torej kombinacija atmosferskega V12 agregata in elektromotorja, ki skupaj ponujata kar 963 konjskih moči pri vrtoglavih 9000 obratih na minuto in več kot 900 njutnometrov navora, ki pa bo na voljo vse od 900 obratov na minuto dalje. Tako lahko pričakujemo podobne zmogljivosti kot pri LaFerrariju in sicer končno hitrost okrog 350 kilometrov na uro in vratolomne pospeške, a pri novi stvaritvi zmogljivosti niso tako velika skrb, saj gre navsezadnje le za upredmetenje dosežkov Ferrarija v zadnjih 70 letih in bo (na žalost) verjetno večino časa prebila le na razstavah in muzejih. Kot nam nakazujejo slike, gre za nekoliko bolj futuristično obliko s tankimi prednjimi žarometi, trikotnimi zaključki izpušnega sistema ter z še večjimi odprtinami za dovod zraka v motor v primerjavi z tistimi, ki jih najdemo pri LaFerrariju. To je zaenkrat vse kar Ferrari razkriva in iz tega gotovo lahko že sklepamo, da se nam v bližnji prihodnosti obeta nova poslastica s črnim vrancem na nosu.

 

V preteklosti nam je Ferrari že velikokrat postregel z njihovimi posebnimi projekti, nekaj od teh si lahko ogledate na naslednjih slikah.

Ferrari J50, ki praznuje 50. obletnico prodaje Ferrarija na Japonskem, zasnovan na Ferrariju 488.

AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (5) AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (13)

Ferrari F12 TRS z neverjetno ceno treh milijonov evrov, zasnovan na Ferrariju F12.

AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (3) AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (4)

Ferrari 458MM Speciale, kot slovo od atmosferskih V8 motorjev, zasnovan na Ferrariju 488, a z agregatom iz 458 Speciale.

AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (2) AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (1)

Ferrari 4/5 by Pininfarina, samo en na svetu, zasnovan na Ferrari Enzu.

AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (12) AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (11)

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG