Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Razkritje prenovljene Honde Jazz še pred Frankfurtom
AVTOBLOG-2018-honda-jazz (4)

Razkritje prenovljene Honde Jazz še pred Frankfurtom


Honda je razkrila prenovljeni model Jazz, še pred frankfutrskim avtomobilskim salonom, ki bo prihodnji mesec. Nov je tudi 1,5 litrski pogonski agregat.

V Evropi bo prenovljeni Jazz na voljo za naročanje že Novembra, ponujal pa bo novi 1,5 litrski i-VTEC bencinski agregat, ki bo razvil 130 konjskih moči, obenem pa naj bi porabil le 5,4 litra neosvinčenega na 100 prevoženih kilometrov in v zrak izpustil le 124 g/km Co2. V kombinaciji s prenovljenim CVT menjalnikom, naj bi po hondinih besedah ponujal ‘bolj linearen in uglajen odziv med pospeševanjem’.

AVTOBLOG-2018-honda-jazz (10)
Nov motor ne bo nadomestil 1,3 litrskega i-VTEC agregata s 102 konjskimi močmi, saj bo ta še vedno ostal v ponudbi, v kombinaciji z vsemi paketi opreme, razen opreme Sport, ki bo rezervirana le za novi, močnejši motor. Ta s športnimi dodatki, kot so rdeč prednji podaljšek odbijača in zadnji difuzor, športni stranski pragovi, zadnji spojler, LED žaromete in meglenke ter črna 16 palčna ALU platišča, doda veliko agresivnejšo podobo. Prenovljena je tudi notranjost, z unikatnim vzorcem oblazinjenja, oranžnimi kontrastnimi šivi, volanskim obročem oblečenim v usnje in 7 palčnim zaslonom na dotik.

V primerjavi s prejšnjim avtomobilom, ima novi 2018 Jazz tudi nov svetlobni podpis, spremenjeno sprednjo masko in oba odbijača. Nova je tudi kovinska barva z imenom ‘Skyride Blue’. Standardna oprema vključuje vrsto varnostnih asistenčnih sistemov, kot so sistem za zaviranje v sili, avtomatski žarometi in tempomat, višji paketi opreme pa avtomobilu dodajo še sistem za opozorilo proti trku, sistem proti nenamerni zapustitvi voznega pasu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in prostoročni sistem za vstop in vžig vozila.

AVTOBLOG-2018-honda-jazz (6)
Ostale detajle bo Honda razkrila na 2017 frankfurtskem avtomobilskem salonu prihodnji mesec, kjer bo Jazz doživel tudi prvi javni debi, prvi kupci pa bodo avtomobile lahko prejeli v začetku prihodnjega leta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG