Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Razkrita je notranjost novega Mercedesa razreda E
mercedes-e-class-interior-07

Razkrita je notranjost novega Mercedesa razreda E


To je prvi pogled v notranjost povsem nove, pete generacije Mercedesovega razreda E, ki bo skupaj z zunanjim izgledom uradno predstavljen na avtomobilskem sejmu prihodnje leto januarja.

Največja novost so vsekakor zasloni, ki se razprostirajo na armaturni plošči in spominjajo na kinodvorano. Pred voznikom sta kar dva zaslona velikosti 12,3 palcev, ki združena prispevata k zelo širokemu zaslonu. Nastavitve so močno prilagodljive, kar pomeni, da lahko voznik izbira med tremi različnimi stili prikazovanja: Classic, Sport in Progressive. Mercedes še ni potrdil, če bo možno predvajati tudi filme kar na obeh velikih zaslonih. Zato še obstaja upanje, da bo možno v udobnem avtomobilskem sedežu uživati v najboljših filmskih uspešnicah.

Naslednja novost novega razreda E je na dotik občutljiv volanski obroč. No, avtomobila ne boste upravljali na dotik, bo pa zato z vertikalnimi in horizontalnimi potegi po na dotik občutljivem polju mogoče upravljati infotainment sistem. Poleg tega na voljo še vedno ostajajo tudi fizični gumbi za privržence “staromodnega” načina upravljanja. Na sredinski konzoli je, prav tako kot v razredu C, prisotno še eno na dotik občutljivo polje.

mercedes-e-class-interior-21

Novinec je opremljen tudi z odličnim Burmester zvočnim sistemom z ogromno močjo, notranjost je odeta v veliko usnja (opcijsko na voljo tudi v dvobarvni kombinaciji) in s pomočjo LED ambientne osvetljave lahko zasije v kar 64 različnih barvnih odtenkih.

Izgleda, da bo tudi razred E deležen razkošja in kvalitetne izdelave notranjosti, kot jo poznamo iz super luksuzne limuzine razreda S, kar ne bi smelo biti preveliko presenečenje, saj bo novi razred E dosegel tako velikost, kot jo je imel razred S generacijo ali dve nazaj.

mercedes-e-class-interior-14

Novinec bo prejel novo generacijo štirivaljnih dizelskih agregatov skupaj z Mercedesovim priljubljenim šestvaljnim bencinskim motorjem in priključnim hibridom. Seveda bo nekoliko pozneje na voljo tudi E63 AMG, ki bo razvil mogočnih 600 konjskih moči ali več.

Pri Mercedesu še navajajo, da bo imel novi E tudi možnost žarometov, ki spominjajo na zvezdni prah, Rimsko cesto ali sij reaktivnega motorja. Za to bodo poskrbeli mali odsevniki v LED svetilih, ki bodo usmerjali svetlobo v bolj nenavadnih smereh. Zaenkrat se sliši nekoliko čudno, vendar bomo lahko s časom videli, kaj natanko so imeli Mercedesovi ustvarjalci v mislih.

Ste navdušeni nad razredom E ali ste večji privrženec BMW-jeve serije 5? Podrobnosti si oglejte v spodnji galeriji in videoposnetku.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. b2 says:

    Niti malo mi ni všeč. Lahko se skrije pred Audijem.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG