Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Prvič opažen Volkswagnov sub-kompaktni križanec T-Roc
AVTOBLOG-VW-T-Roc (10)

Prvič opažen Volkswagnov sub-kompaktni križanec T-Roc


Fotografi so v objektiv ujeli skoraj popolnoma razkrit avtomobil, ki spominja na VW T-Roc koncept, predstavljen nekaj let nazaj.

Volkswagnov “baby” Tiguan bo zagotovo imel zelo velik vpliv na segment sub-kompaktnih križancev, ki je v preteklih nekaj letih zelo zrasel. Glede na vohunske fotografije portala ‘Carscoops’, si lahko naslikamo zelo dobro podobo, kakšen naj bi bil dizajn prihajajočega avtomobila. Nekateri elementi so več kot očitno sposojeni pri večjem Tiguanu, med tem ko so stranske linije direktno povzete po T-Roc konceptu. Če se bo produkcijski avtomobil držal tudi mer koncepta, lahko pričakujemo križanca približno 4.179mm dolgega, 1.831mm širokega in 1.501mm visokega, kar ga naredi malenkost daljšega, širšega in nižjega od Nissanovega Jukea in Renaultovega Capturja.

AVTOBLOG-VW-T-Roc (8)
Pod zunanjo karoserijo boste našli Volkswagnovo MQB platformo, saj naj bi novi model delil motorje tako z Polom kot tudi večjim Golfom. Zagotovo bomo videli oba bencinska agregata in sicer 1.0 litrskega trovaljnika in 1.5 litrskega štirivaljnika, tako kot tudi oba dizla s prostornino 1.6 oziroma 2.0 litra.

AVTOBLOG-VW-T-Roc (5)

Tisti, ki si želite bolj poskočne izvedenke od navadnih, lahko le upate na T-Roc GTI, ki bi bil direktni tekmec Juke Nismu, na svoj račun pa boste zagotovo prišli tisti, ki želite bolj varčne različice, saj bo kasneje na voljo tudi plug in hibrid ali popolnoma električni T-Roc. Ravno tako pričakujte šest stopenjski ročni in sedem stopenjski DSG avtomatski menjalnik, ki bo na voljo za doplačilo, tako kot štirikolesni pogon.

Viri navajajo, da naj bi VW T-Roc prispel v evropske prodajne salone že avgusta, pred uradno predstavitvijo na frankfurtskem avto salonu v septembru. Za prodajne številke se bo boril z Nissan Jukeom, Renault Capturjem, Opel Mokko, Peugeot 2008, Jeep Renegadeom, Mazdo CX-3, Hondo HR-V in Toyoto CH-R.

Fotograf: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG