Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mitsubishi / Prvi avtonomni taksiji že obratujejo na cestah Singapurja
nuTonomy_Singapur (1)

Prvi avtonomni taksiji že obratujejo na cestah Singapurja


V Singapurju je podjetje nuTonomy, ki je izdelalo sistem avtonomne vožnje, kot prvo podjetje na svetu aktiviralo floto avtonomnih prevoznih taksi vozil in tako dpseglo dolgo pričakovan naslov ustvarjalca prvega avtonomnega taksija.

Podjetje nuTonomy je nastalo šele pred tremi leti in že v tako kratkem času so uspeli izdelati sistem avtonomne vožnje, ga vstaviti v majhno mestno kombi-limuzino, zdaj pa so že aktivirali prvo floto taksijev, ki brez voznika pridejo iskati naročnika in ga odpeljejo na želeno mesto. Podjetje ima svoj sedež v Cambridgu v Californiji in je že od letošnjega aprila izvajalo testne vožnje v Singapurju, kjer je zdaj na voljo tudi popolnoma avtonomni taksi. Stranke lahko naročijo svoje prevozno sredstvo in nevidnega voznika preko aplikacije podjetja in kmalu jih bo prišel iskati Renault Zoe ali Mitsubishi MiEV električno vozilo, ki sta prilagojena za avtonomno vožnjo.

nuTonomy_Singapur (2)

Taksi se bo vozil popolnoma avtonomno in sam, vendar bo zaradi začetne varnosti inženir iz podjetja nuTonomy prisoten v vozilu in spremljal dogajanje avtonomnih sistemov in prevzel kontrolo v primeru težav oziroma če bo to potrebno. Točne informacije o trenutno aktivni količini vozil še ni znana, vendar pa bo ta poskusna doba omogočila še hitrejše napredovanje v popolno avtonomnost brez nadzora, ki ga napovedujejo za leto 2018.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG