Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Prihodnje leto pričakujemo 718 Boxster in 718 Cayman
porsche-cayman-boxster-08

Prihodnje leto pričakujemo 718 Boxster in 718 Cayman


Nova modela Porsche Boxster in Cayman bosta dobila novo številko ob svojem imenu. Za leto 2016 bosta vstopna modela poimenovana 718 Boxster in 718 Cayman, za kar bo zaslužna nova, štirivaljna motorna enota.

Ne, Porscheva 718 Boxster in 718 Cayman nista avtomobila omejene izdaje, pač pa gre za poimenovanje cenejših športnih modelov, ki se bodo pojavili prihodnje leto.

Podjetje je najavilo, da bosta od prihodnjega leta naprej Cayman in Boxster poznana pod imenom 718 Cayman in 718 Boxster, saj bosta prvič opremljena s turbo štirivaljnimi motorji zaradi potrebe po zmanjšanju emisij in izboljšane ekonomičnosti. Za tiste, željne šestvaljnika pod pokrovom motorja, pa je Porsche nedavno predstavil prenovljena modela 911 Turbo in Turbo S.

porsche-cayman-boxster-10

Pravzaprav je bila številka 718 že uporabljena pri športnem modelu Porsche 718 z odprto kabino, ki je uporabljal sredinsko nameščeni štirivaljni motor in bo zato Porsche v spomin na legendo, ki so jo izdelovali med leti 1957 in 1962, naredil manjši, prisilno polnjeni turbo štirivaljnik za najnovejšo generacijo svojih dveh modelov, pri čemer bo ohranil zmogljivost svojih dveh vstopnih modelov.

Pravijo tudi, da si bosta Boxster in Cayman v prihodnosti še bolj podobna, kot sta si trenutno in si bosta tako delila iste motorje in zelo podoben izgled.

porsche-cayman-boxster-03

Porsche zaenkrat še ni objavil nikakršnih podrobnosti v zvezi s prihajajočimi motorji, so pa ugibanja, da bodo na voljo 1,6-litrski, 210 konjski agregat, 2,0-litrski motor, ki bo razvil 285 konjskih moči in 2,5-litrski motor s 360 konjskimi močmi v modelu S. Kasneje naj bi ta družina motorjev zašla tudi v športnega terenca Macan. Obstaja možnost, da bo motorjem v pomoč tudi električni vir moči, o katerem se pri Porschu zaradi modelov 918 in prihajajočega povsem električnega Mission E govori in razmišlja vedno več.

Modeli 718 bodo po besedah podjetja predstavljeni tekom prihodnjega leta, različica Roadster bo seveda nosila višjo začetno ceno.

Sčasoma se zna zgoditi, da se bosta modela 718 Cayman in Boxster združila v enoten model Porsche 718 Coupe in Roadster.

Za boljšo vizualno primerjavo Caymana in Boxsterja si oglejte spodnjo galerijo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG