Prikaži kategorije
Domov / Novice / Prihajajo novi prometni znaki, nekateri stari se poslavljajo
Prometni_Znaki (11)

Prihajajo novi prometni znaki, nekateri stari se poslavljajo


Z novim pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah, prihajajo tudi novi znaki, veliko starih pa se bodo znebili.

Ob začetku letošnjega poletja bo poleg del na cestah možno opaziti tudi nove prometne znake. S 6.julijem se namreč začne uporabljati nov pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi, ki prinaša kar nekaj novih znakov. Med temi so znak ki opozarja na živali na vozišču, tokrat z obrisom konja in dvoživke (žaba), znak za električno polnilno postajo, znak za obvoze bo oranžen in brez napisa “obvoz”, kot svetlobna signalizacija pa bo na voljo opozarjanje na medveda na cesti in nasproti vozečega vozila.

Prometni_Znaki (5)

Kar nekaj znakov pa bodo odstranili in jih ne bomo več videli. To so znak za tramvaj, vključevanje po sistemu “zadrga”, bližina obale, dvižni most, nevarnost požara, prepoved dajanja zvočnih signalov, stranišče, priporočena hitrost, itd. Odstranili bodo tudi nekatere talne označbe, med katerimi najbolj izstopa dvojna neprekinjena črta. Od 6. julija naprej neprekinjene dvojne črte ne bo več, bo le ena bolj široka neprekinjena črta.

Prometni_Znaki (4)

 

Več tudi v spodnji galeriji:

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG