Prikaži kategorije
Domov / Koncepti / Prihaja Toyota GT86 opremljena s Ferrarijevim V8 motorjem
Ryan_Tuerck_V8 (6)

Prihaja Toyota GT86 opremljena s Ferrarijevim V8 motorjem


Profesionalni voznik Formule Drift se je odločil za projekt, v katerem bo mogočen Ferrarijev motor vstavil v priljubljeno Toyoto GT86 s katero bo tekmoval za naslov svetovnega drift prvaka.

Ryan Tuerck je svojo športno kariero začel že pri rosnih 9. letih, ko mu je oče kupil njegov prvi dirkalni motor, s katerim se je kasneje udeležil dirk motokros. Obdobje dirkanja z motorji je trajalo do 16. leta, nato pa se je zaljubil v avtomobile. Leta 2003 se je prvič udeležil tekmovanja Drift Mania Canadian Championship, nato pa so ga sprejeli v Formulo Drift, kjer tekmuje še danes. Tam uporablja Toyoto GT-86, ki je malce predelana in jo poganja 850-konjski motor.

Zdaj pa se je Tuerck s sponzorsko ekipo Gumout odločil predelati popolnoma svoj primerek Toyote GT-86, ki bo nosila ime GUMOUT 4586. Opremil jo bo z V8 motorjem, kot ga najdemo v Ferrari 458 in kot je razvidno v prvem objavljenem posnetku, je montaža takega motorja zelo zahtevna. Ker pa vozilo ne bo namenjeno za dirkalna tekmovanja pa ni potrebno upoštevati določenih pravil izdelave, kot jih zahtevajo za dirkalnike namenjene tekmovanju. Motor s prostornino 4.5 litra bo postavljen na sprednji del, zato bo hlajenje prihajajo z zadnjega dela. Več pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Kmalu bo takih posnetkov še več, ki jih bomo spremljali.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG