Prikaži kategorije
Domov / Koncepti / Prihaja novi Teslin Roadster!
avtoblog-tesla-roadster-render (1)

Prihaja novi Teslin Roadster!


Že nekaj časa krožijo govorice o prihajajočem ”roadster” modelu znamke Tesla, pred kratkim pa je ustanovitelj Elon Musk razkil nekaj namigov.

Kljub temu, da Tesla še ni razkrila prav nobenih informacij o prihajajočem ”roadster” modelu, je ustanovitelj znamke Elon Musk, razkril nekaj podatkov.

avtoblog-tesla-roadster-render (3)Elon Musk trdi, da bo novi ”roadster” 96 kilometrov na uro dosegel v dveh sekundah, dodal pa je, da bo to po vsej verjetnosti možno doseči le z visoko zmogljivimi(slick) pnevmatikami, ki sicer niso dovoljene za vožnjo po cestah. Kot se za Teslo tudi spodobi, pričakujemo napreden pogonski sklop in visoko kapacitivne baterije.

avtoblog-tesla-roadster-render (9)

Za doseg tako hitrega časa bo novi ”roadster” moral biti tudi lahek in karoserijsko manjših dimenzij, predstavljamo pa si ga lahko na spodnjih fotografijah, ki so delo znanega oblikovalca z imenom Vinicius Buch.

avtoblog-tesla-roadster-render (2)Čeprav se zdi malo verjetno, da bo novi Teslin model podoben študiji na fotografijah, lahko sklepamo kako bo roadster izgledal na podlagi zadnjih Teslinih modelov in njegovemu predhodniku.

Na študiji opazimo velike LED dnevne luči, agresivno sprednjo masko, ogromna kolesa, priključek za polnjenje na zadnjem delu vozila, odstranljivo vetrobransko steklo in minimalistično armaturno ploščo.

avtoblog-tesla-roadster-render (4)V zgodovini smo videli že kar nekaj konceptov, ki so bili brez vetrobranskega stekla. Omenjena študija nekako spominja na koncept Pinifarina Sergio Roadster, ki je bil v Ženevi razkrit leta 2013.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG