Prikaži kategorije
Domov / Dogodki / Predogled vozil, ki bodo predstavljena v Parizu
Pariz_avtosalon_predogled (13)

Predogled vozil, ki bodo predstavljena v Parizu


Ker se Pariški avto-salon hitro približuje, smo na kup zbrali tiste najbolj pričakovane primerke vozil, ki si jih bomo lahko tam ogledali. Prihaja kar nekaj revolucionarnih vozil in konceptov, kot jih bomo morda v prihodnosti srečali v vsakdanjem življenju.

Po uspešnem avto-salonu, ki je potekal v začetku meseca marca letos v Ženevi so vse luči trenutno uperjene na prihajajoči avto-salon v Parizu, ki bo svoja vrata novinarjem odprl 29. in 30. septembra, vsi ostali obiskovalci pa si bodo lahko ogledali nove modele vozil med 1. in 16. oktobrom letos. Še pred uradnimi fotografijami, pa si lahko spodaj ogledate najbolj pričakovane primerke novih vozil, ki nam bodo v prihodnjih letih delali družbo na cestah.

Alfa Romeo Stelvio

Pariz_avtosalon_predogled (11)

Alfa Romeo pripravlja konkurenta mogočnemu Porsche Macanu, ki nosi športne vozne značilnosti in prostornost terenskega vozila. Poganjal ga bo enak motor, kot ga najdemo v novi športni Giuliji Quadrifoglio s prostornino 2,9-litrov in V6 postavitvijo. V Giuliji proizvede 503 konjske moči, kar pa bi lahko v Stelviu bila malo manjša številka. Vseeno dovolj za športno zmogljivost terenskega vozila.

Audi Q5

Pariz_avtosalon_predogled (7)

Audi bo v Parizu predstavil novo, drugo generacijo mestno-terenskega križanca z oznako Q5, ki bo izdelana na novi Volkswagnovi MLB platformi. Primerna je za vozila z longitudinalno postavljenim motorjem in je lažja za kar 100 kilogramov od trenutnega modela Q5. Na voljo pa bo že kmalu po predstavitvi v Parizu.

BMW X2

Pariz_avtosalon_predogled (8)

BMW bo prav tako predstavil vmesni člen verige vozil X in bo s pomočjo serije X2 zdaj dopolnil celotno zaporedje števil od X1 do X6. Terenska serija 2 bo osnovana na seriji X1, le da bo bolj športno usmerjena in tako konkurirala Range Rover Evoqu.

Citroen C3 Picasso

Pariz_avtosalon_predogled (12)

Druga generacija malega mestnega Citroena kaže oblikovne podrobnosti, kot jih najdemo na večjem C4 Picassoju ali Cactusu. Opremljen bo tudi z zunanjimi zračnimi blazinami imenovanimi “Airbumps”, kot jih najdemo na Citroen C4 Cactusu. Imel bo tudi povzdignjen pokrov motorja in bolj okrogle linije robov.

Honda Civic

Pariz_avtosalon_predogled (2)

Honda bo predstavila novo generacijo legendarne kombi-limuzine nam znane pod imenom Civic, ki nam je že vsem dobro znana glede na ogromno količino fotografij. Vozilo namenjeno Evropskemu trgu na prvi pogled izgleda enako tistemu, namenjenem za Ameriški trg.

Hyundai i30

Pariz_avtosalon_predogled (5)

Tretja generacija male mestne kombi-limuzine Hyundai i30 bo predstavljena v Parizu, pred prihodom na trg ob začetku leta 2017. Nič več ne bo na voljo kot tri-vratna izvedba, temveč le kot pet-vratna kombi-limuzina, karavan in štiri-vratni kupe.

Infiniti motor

Pariz_avtosalon_predogled (9)

Infiniti bo v Parizu predstavil novo generacijo 2-litrskih motorjev, ki pravijo da bodo imeli “zmogljivost velikih V6 motorjev in varčnost kot jo najdemo pri dizelskih motorjih.” S pomočjo turbo-polnilnika bo motor proizvedel 270 konjskih moči in pričakovati je, da bodo motor uporabili v Q30 kombi-limuzini in QX30 križancu. Svoj prihod pa bo motor ugledal v letu 2018.

Kia Rio

Pariz_avtosalon_predogled (4)

Kia bo poskrbela za pravi spektakel, saj bo novi Rio predstavljen v udarni rumeno-črni kombinaciji, sodeč po uradni skici prihajajočega vozila. Po vsej verjetnosti bo Rio na voljo v le pet-vratni izvedbi, poganjal pa ga bo 1-litrski turbo motor, kot ga najdemo v trenutni generaciji bratskega Cee’d-a.

Land Rover Discovery

Pariz_avtosalon_predogled (14)

Peta generacija Discoverya bo kot kaže prejela malo bolj gladke oblikovne linije kot jih ima trenutna generacija. Opremljena bo tudi z bolj prestižno kabino, ki nebo nič manj praktična kot v trenutni generaciji. Ker ima okvir izdelan iz aluminija bo zato tudi signifikantno lažji od trenutnega modela.

Mercedes-Benz električno terensko vozilo

Pariz_avtosalon_predogled (13)

Mercedes bo predstavil popolnoma električno terensko vozilo, ki bo osnovano na trenutnem GLC modelu. Sicer bo trenutno označen kot koncept, vendar pa bo nudil prvo predstavo o načrtih in ciljih, kako bo izgledala flota električnih vozil znamke Mercedes-Benz. To bo tudi prvi izmed štirih električnih vozil, ki bodo na voljo še pred letom 2020.

Mini Countryman

Pariz_avtosalon_predogled (19)

Tudi Mini bo predstavil svojega velikega predstavnika z imenom Countryman. Kljub kar nekaj neuradnim fotografijam, pa novega Countrymana še nismo opazili v živo v popolnoma serijski obliki. V prihodnjih oblikah bo na voljo tudi kot plug-in hibrid.

Nissan Micra

Pariz_avtosalon_predogled (15)

Prihaja nova, popolnoma drugačna Nissan Micra. Opustili so stari način tradicionalnega oblikovanja in se prepustili novem načinu oblikovanja, ki je bolj agresiven, športen in privlačen.

Peugeot 3008

Pariz_avtosalon_predogled (16)

Novi Peugeot 3008 je bil preoblikovan v terensko vozilo, zaradi hitrega porasta prodaje trenutnega modela. Novi model bo opremljen z novo kabino, armaturno ploščo in novimi 1,2 in 1,6-litrskimi bencinskimi motorji.

Porsche Panamera

Pariz_avtosalon_predogled (17)

Druga generacija Panamere bo prav tako predstavljena v Parizu, kjer bo z novim videzom in podobnim oblikovanjem kot pri prvi generaciji, osvajala poglede mimoidočih. Je tudi bolj prostorna, naprednejša in hitrejša. Slednje omogočijo novi motorji, med katere spadajo 2,9-litrski V6 in 4-litrski V8 dizelski motor, ter bencinski 4-litrski V8 z dvema turbopolnilnikoma.

Renault Alaskan

Pariz_avtosalon_predogled (10)

Osnovan na Nissan Navari, bo Alaskan prvi izmed Renaultovih lahkih pol-tovornih vozil. Zmožen bo vleke bremen do teže 3.5 tone, kar je najvišja teža v tej kategoriji vozil, pravijo pri Renaultu. Poganjal ga bo štiri-cilindrski turbo motor z 187 konjskimi močmi in bo na voljo za približno 20.000 evrov.

Škoda Kodiaq

Pariz_avtosalon_predogled (18)

Močno pričakovan Škodin terenec bo po vsej verjetnosti dosegel zelo dobre prodajne podatke, vendar bo še pred prodajo ki se prične konec letošnjega leta, predstavljen v Parizu. Sedem sedežev in možnost kar petih različnih motorjev bo pospremilo Kodiaqa k svoji prihajajoči priljubljenosti.

Suzuki Ignis

Pariz_avtosalon_predogled (6)

Suzuki Ignis se vrača na ceste po kar nekaj letih izven produkcijske linije. Mali križanec bo konkuriral Škodi Yeti in bo na voljo ob začetku prihodnjega leta. Na voljo bo tudi v hibridni izvedbi z električnim motorjem.

Opel Insignia

Pariz_avtosalon_predogled (3)

Prva generacija Insignie se poslavlja. Prihaja večja, daljša in lažja druga generacija, ki bo imela več notranjega prostora zaradi daljše medosne razdalje. To bo omogočilo tudi večji videz vozila. Prihod je načrtovan za leto 2017, vendar pa boste lahko naročili svoj primerek že kmalu po predstavitvi v Parizu.

Volkswagen električno vozilo

Pariz_avtosalon_predogled (1)

Prav tako kot Mercedes-Benz, tudi Volkswagen pripravlja floto električnih vozil za leto 2020. Električni Volkswagen velikosti trenutnega Golfa s prostornino Passata bo prvič predstavljen kot prototip v Parizu. Vstop v prodajo pa načrtujejo za leto 2019.

Vir: Autocar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG