Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Potrjeno: Preko 350 kilometrov in do ‘stotice’ v 5,6 sekunde
AVTOBLOG-tesla-modely-elon-musk-model3-suv (9)

Potrjeno: Preko 350 kilometrov in do ‘stotice’ v 5,6 sekunde


Po nesreči so na splet ‘ušle’ nekatere tehnične podrobnosti o prihajajoči Tesli Model 3, ki naj bi predstavljala enega najpomembnejših električnih avtomobilov.

Zmogljivost in ostale specifikacije za težko pričakovano Teslo Model 3, so zahvaljujoč neljubemu razkritju, sedaj potrjene. Dokument, povezan s teslinim vstopnim avtomobilom, je bil objavljen nedavno tega na forumu lastnikov Modela 3 (oziroma bolje rečeno bodočih lastnikov), od tam pa se je seveda začel širiti po internetnem omrežju.

Tesla_Model_3_01

Ta dokument predstavlja primerjavo določenih podatkov in lastnosti Modela 3 z večjim in dražjim Modelom S, ki vključuje tudi primerjavo zmogljivosti, samo avtentičnost pa je potrdil tudi predstavnik Tesle.

AVTOBLOG-TeslaModel3-leakedspec (2)

Mnogim je verjetno najzanimivejši podatek pospeška od 0 do 100 kilometrov na uro, ki bo za Model 3, glede na dokument znašal okoli 5,6 sekunde. To je za avtomobil, ki naj bi bil vstopni model znamke zelo impresivno, saj ta čas presega tudi tiste, ki jih dosegajo nekaterih zelo zmogljivi športni avtomobili. Tisti, ki vas zmogljivost ne zanima toliko in ste bolj zainteresirani, kako daleč se bo dalo peljati v tej najcenejši Tesli, dokument razkriva tudi ta podatek in sicer naj bi doseg znašal preko 350 kilometrov. Ravno tako bo ponujal tudi velik prtljažnik z velikostjo 400 litrov in le en centralni zaslon na dotik s 15 palci.

Proizvodnja tega modela naj bi se začela letos julija, za svoj električni avtomobil ‘nižjega cenovnega razreda’ pa so prejeli že preko 400 tisoč prednaročil. To pomeni, da bodo morali tisti, ki naročijo Model 3 ‘šele’ danes, nanj čakati še vsaj eno leto, kar potrjuje tudi dokument. Za srečneže, ki pa so s svojim prednaročilom pohiteli in zanj poskrbeli med prvimi, lahko svoje avtomobile pričakujejo konec letošnjega leta.

Tesla_Model_3_02

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG