Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche Panamera Sport Turismo – Popolni karavan!
Panamera_SportTurismo (3)

Porsche Panamera Sport Turismo – Popolni karavan!


Porschejevi navdušenci, pozdravite prvega karavana v zgodovini te prestižne nemške znamke, ki izhaja iz leta 2012 predstavljenega SportTurismo koncepta.

Baziran na novi, estetsko bolj dovršeni in neverjetno zmogljivi Panameri, je Sport Turismo vbistvu le Panamera z večjim prtljažnikom na hrbtu . Z 5049mm dolžine, 1428mm višine in 1937mm širine je tudi popolnoma enakih dimenzij. Večji prtljažnik seveda pomeni več prostora, vendar ga ni toliko več kot izgleda na prvo oko.

Panamera_SportTurismo (4)

Skupno ima Sport Turismo 520 litrov prtljažnega prostora, kar je le 20 litrov več od standardnega, v primeru podrtih sedežev pa se ta razlika poveča na 50 litrov. Takrat avtomobil ponuja 1390 litrov prtljažnega prostora kar je idealno, če se ravno selite in se vam zelo mudi.
Sport Turismo je tudi prva Panamera s tremi sedeži zadaj kjer je tretji bolj zasilni, lahko pa ob naročilu izberete le štiri sedežno izvedenko. V obeh primerih ima avtomobil po novem, zahvaljujoč dvignjeni strešni liniji, več prostora za glave na zadnji klopi.
Panamera_sportturismo (5)

Kot ‘navadna’ Panamera ima tudi Sport Turismo enako MSB platformo kot Bentley Flying Spur in bodoči Continental GT. Vsi avtomobili lahko dobijo pogon na vsa štiri kolesa, S modeli pa dobijo še adaptivno zračno vzmetenje. Če se spomnimo ima nova Panamera Turbo tudi zelo zanimiv zadnji spojler, ki je aktiven in se lahko v celoti zloži in pospravi. Tudi Sport Turismo ima svoj aktivni spojler, vendar je tokrat lociran čisto na vrhu pri strehi, zagotavljal pa naj bi dodatnih 50 kilogramov pritisne sile k tlom.

Vse skupaj naj bi bilo na voljo 5 novih motorjev. Vstopni bencinski model bo poganjal 330 konjski V6, potem je tukaj 462 konjski E-hibrid, hitrejši ‘S’ model s 440 konjskimi močmi in mogočni Turbo s 550 konjskimi močmi, dizle pa bo predstavljal dizelski motor s 422 konjskimi močmi v 4S modelu. So pri Porscheju predstavili popolni karavan?

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG