Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche: Električni športnik s pedigrejem
mission-e-porsche (10)

Porsche: Električni športnik s pedigrejem


Porschejeve umetnine nas razveseljujejo že dobrih sedemdeset let, vsak avtomobil pa v sebi skriva srce pravega športnika ne glede na obliko ali motorno različico. Floti pa se pridružuje tudi nekaj inovativnega. Ste pripravljeni na Mission E?

Šokanten 600-konjski popolnnoma električen 800-voltni športni koncept z imenom Mission E je bil prvič predstavljen na frankfurtskem avtomobilskem salonu slab mesec dni nazaj.  Tako kot vsi moderni električni avtomobili tudi Mission E zagotavlja edinstven užitek v vožnji, njegove sposobnosti pa segajo še dlje: Nurburgring namreč obroži v manj kot osmih minutah. 

Štirivratni športnik je približek skrajšani Panameri… z izgledom, ki obrača glave. Mat bela barva karoserije in črna platišča z izjemnimi detajli kot so LED luči po celi dolžini zadnjega dela in notranjost, ki odkriva 2+2 sedeže.  Čeprav je Mission E po nekaterih linijah primerljiv z 911 pa ne spada v njegov razred. Namen E misije je konkurirati tesli in drugim podobno velikim električnim vozilom.

mission-e-porsche (8)

Njegova zmogljivost naj bi bila nadstandardna z le 3,5-sekundami do stotice in štirikolesnim pogonom in lastnostmi, ki niso značilne za štirisedežne modele. Kaj pa polnjenje in domet? Porsche zagotavlja, da je polnjenje izjemno hitro: 80 odstotkov baterije je napolnjene le  četrt ure, s polno baterijo pa naj bi prevozili okoli 500 kilometrov. Ni slabo, ne? Tudi pri komandiranju vozila je Porsche zagotovil vse največje trende: upravljanje s kretnjami in zaslonom na dotik.

mission-e-porsche (4)

V Frankfurtu nam je postalo jasno, da vedno več znamk stremi k električni tehnologiji… skupaj s Porschejem, ki je bil predstavljen kot resen kandidat za proizvodnjo pa se nedvomno odpira nov svet v segmentu visokozmogljivih športnikov. Mi ga že nestrpno pričakujemo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG