Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche 911 z aktivno zadnjo osjo
911-carreras

Porsche 911 z aktivno zadnjo osjo


Ko pogledamo tale posnetek se sprašujemo le eno… zakaj tega do sedaj v proizvodne modele ni uvedlo več znamk? Enostavnejše parkiranje, zavijanje, manj nevarnosti zdrsa… tehnologija se zdi brezhbina!

Novo krmiljenje na zadnji osi omogoča vsakdanjo uporabnost. Elektromehanski prilagodljiv sistem omogoča, da se vsako kolo posebej prilagaja trenutnim voznim situacijam, vnosu moči in hitrosti vozila.

Napredek pri vsakodnevni uporabi je manevriranje pri nižjih hitrostih, pri katerih sistem krmili v nasprotno smer kot sprednja kolesa. S tem vozilo pridobi virtualni efekt skrajšane medosne razdalje, posledično pa se zmanjša obračalni krog. Pri športnejšem načinu vožnje in večjih hitrostih pa sistem avtomatično krmili z obema premama v isto smer, kar izboljša stabilnost in virtualno podaljšanje medosne razdalje. Aktivna os je trenutno na voljo le pri 911 Turbo in GT3, v prihodnjih tednih pa jo bo dobila tudi Carerra S.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG