Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Peugeot / Peugeotov šef oblikovanja razmišlja o modernem 205 GTI
AVTOBLOG-Peugeot-205-GTI (4)

Peugeotov šef oblikovanja razmišlja o modernem 205 GTI


Peugeot 205 GTI je bil javnosti prvič predstavljen leta 1984, kaj kmalu pa je zaslovel kot kompaktni športni avtomobil z veliko odlikami.

Zagotovo je nekaj ekskluzivnosti v ”obujanju” zmogljivih ikonskih modelov avtomobilskih znamk, ki se potem celo prodajajo. Žal se slednje le v izredno redkih primerih tudi zgodi. Zadnji primer tega je bil Nissan, ki je želel s konceptom IDx obuditi model Datsun 510, na koncu pa je zaradi finančnih razlogov idejo opustil.

AVTOBLOG-Peugeot-205-GTI (6)

Pred kratkim pa je po svetu zaokrožila skica moderne interpretacije modela 205 GTI. Slednji je na trg ponosno ”vstopil” pred 33 leti, od takrat pa ga marsikdo označi za retro športni avtomobil.

Moderno interpretacijo modela 205 GTI je narisal šef oblikovanja Gilles Vidal in jo objavil na socialnem omrežju Instagram. Skice prikazujejo model v različnih pogledih, na vseh pa opazimo izrazite zadnje luči v LED tehnologiji ter zanimive obrobe sprednjih in zadnjih blatnikov, ki sledijo najnovejšim smernicam francoske znamke.Seveda se proizvodnje ne bi branili, žal pa obstaja le malo možnosti, da bo avtomobil na skicah ugledal luč sveta.

AVTOBLOG-Peugeot-205-GTI (5)

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG