Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Peugeot / Peugeot 205 GTI z vratolomno ceno podrl vrednostni rekord
Peugeot_205_Gti (1)

Peugeot 205 GTI z vratolomno ceno podrl vrednostni rekord


Legendarni francoski malček izdelan leta 1989 se je na dražbi prodal za rekordnih 36.494€ oziroma kar 14.000 evrov več kot pričakovano.

Peugeot je leta 1984 predstavil športno izvedbo serije 205 z oznako GTI, ki se je zaradi svojih voznih lastnosti uveljavila v svetu kot ena najboljših kombi-limuzin 80-ih let. Za generacijo izdelano leta 1987 so pripravili motor z večjimi valji, kar je povečala moč motorja iz originalnih 104 konjskih moči na novih 115 konjskih moči. Zaradi kratke medosne razdalje in nizke teže je tako postal zelo priljubljen voznikom bolj športne vožnje, uveljavil pa se je tudi na rally dirkah.

Peugeot_205_Gti (2)

Pred nekaj dnevi pa se je na dražbi v Silverstonu prodajal tak primerek Peugeota GTI z le 12.850 prevoženimi kilometri. Cena je bila ocenjena na okoli 20.000 evrov, a je bil na koncu dražbe prodan za rekordnih 36.494 evrov. Tak znesek mu je omogočila nizka količina prevoženih kilometrov kot tudi originalna bela barva z GTI poslikavo. Sedeži, armaturna plošča, žarometi, ter vse ostalo je v izvrstnem stanju, praktično kot tako kot pri novem. Tudi pnevmatike so originalne, vendar so po vseh teh letih potrebne zamenjave.

Peugeot_205_Gti (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG