Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Pariz: Honda predstavlja novo generacijo Civic in Civic Type R
AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Honda (1)

Pariz: Honda predstavlja novo generacijo Civic in Civic Type R


Priljubljena Honda Civic, mestna kombi-limuzina je bila tudi uradno predstavljena na tiskovni konferenci na Pariškem avto-salonu. Znana je tudi oblika športne verzije Type R.

Po več mesecih uradnih fotografij je deseta generacija Honde Civic po predstavitvi v Parizu, zdaj tudi uradno prispela na trg. Po največjem razvojnem programu v zgodovini podjetja, je to zelo pomembno vozilo za Hondo. Osnovana je na novi platformi, ki je 16 kilogramov lažja in 52% močnejša kot prejšnja. To omogoči bolj povezan občutek med vozilom in voznikom, kot tudi boljšo odzivnost vozila. Novi Civic je tudi daljši, nižji in širši od predhodnih generacij in zelo podoben konceptu, ki smo ga prvič videli na Ženevskem avto-salonu.

AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Honda (2)

Kljub nizki, vbočeni strehi je v notranjosti Civica več prostora kot prej, saj ima tudi za 30mm daljšo medosno razdaljo. Z dvignjenimi zadnjimi sedeži ima v prtljažniku 478 litrov prostora, kar je skoraj 100 litrov več kot konkurenčni Volkswagen Golf. Prihaja tudi Civic Tourer karavan, vendar še ni bil uradno predstavljen. Tradicionalne gumbe je v notranjosti zamenjal zaslon na dotik, ki omogoča prikaz porabe goriva, števcev, medijev, navigacije in drugo. Honda SENSING je sistem, ki skrbi za varnost vozila in potnikov s pomočjo samostojnega zaviranja po potrebi, opozorila na zapuščanje voznega pasu, prilagodljivega tempomata itd.

Na voljo sta dva popolnoma nova bencinska motorja, ki s pomočjo turbo-polnilnika nudita impresivno zmogljivost. Predvidevajo, da bo najbolje prodajan, 1-litrski 127 konjski tri-cilindrski motor, ki bo povezan s šest-stopenjskim ročnim menjalnikom ali pa CVT avtomatskim menjalnikom. Na voljo pa bo tudi močnejši, 180 konjski 1.5-litrski štiri-cilindrski motor, z enako možnostjo menjalnikov. Ob koncu leta 2017 pa načrtujejo tudi prihod dodelanega 1.6-litrskega i-DTEC dizelskega motorja.

Poleg običajnega Civica pa je bil predstavljena tudi športna verzija vozila z oznako Type R. Ima veliko več zunanjih športnih podrobnosti kot so širok zadnji odbijač, poširjeni pragovi, zadnji spojler in širši sprednji odbijač. Glavna športna značilnost pa je 2-litrski turbo motor, ki proizvede 340 konjskih moči in 450Nm navora. Do 100km/h tako potrebuje manj kot 5 sekund, kar je tudi zelo impresivno glede na ceno in zmogljivost. Sredi Pariškega avtosalona je novi Type R resnično izstopal med konkurenti s svojim agresivnim izgledom in ostrimi linijami.

To sicer ni še končni produkt, temveč le že skoraj dokončan prototip. Končna izvedba vozila bo znana v drugi polovici prihodnjega leta, ko bo vozilo tudi prešlo iz koncepta v prodajo. Vozilo bo izdelano na produkcijski liniji v angleškem Swindonu, kjer ima Honda tovarno. Poleg novega Civica, ter Civica Type R, pa smo na salonu lahko opazili tudi super-športno Hondo NSX, ki je v beli barvi privabljala množice ljudi. Tam je bila prav tako trenutna generacija Honde Civic Type R, enako v beli barvi. Zelo uspešna predstavitev Hondinih vozil je tako za nami.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG