Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Opažen novi BMW M5 razkriva še več podrobnosti!
BMW_M5_2017 (2)

Opažen novi BMW M5 razkriva še več podrobnosti!


V pričakovanju nove legendarne športne limuzine nas že razvajajo s fotografijami sicer “skritega” BMW M5. Opaziti pa je kar nekaj novosti.

Kot smo že pred kratkim izvedeli, bo nova M5 prvič v zgodovini na voljo tudi z možnostjo pogona na vsa štiri kolesa preko BMW-jevega xDrive sistema. Seveda bo na voljo tudi klasični pogon na zadnji dve kolesi, vendar pa v današnjem času pospeški in stabilnost med zavoji pomenijo več kot končna hitrost. Vozilo bo predstavljeno na ženevskem avtosalonu, kjer bo, verjamem, žel bučen aplavz. Deloma zaradi elegantno-športne oblike in ostrih linj, deloma pa zaradi izpopolnjenega V8 motorja, ki s pomočjo dveh turbin proizvede pričakovanih 600 konjskih moči.

BMW_M5_2017 (5)

V notranjosti bo veliko sistemov zelo podobnih, kot jih najdemo v BMW seriji 7, prejel bo pa tudi napredne sisteme avtonomne vožnje. To pomeni, da boste nastavili GPS lokacijo, hitrost in se prepustili vožnji, saj bo vozilo samodejno pospeševalo in zaviralo. iDrive sistem bo omogočil vse vrste povezav s pametnim telefonom, kot tudi satelitsko navigacijo, ki se bo pokazala na velikem zaslonu na dotik. Cena za vso to eleganco in moč pa bo vse prej kot nizka, vendar bo v primerjavi s serijo 7  prava kupčija, saj bo cena za osnovni model med 80.000 € in 90.000 €.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG