Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Ob 30. obletnici oznake M3 prihaja jubilejna omejena serija!
HyperFocal: 0

Ob 30. obletnici oznake M3 prihaja jubilejna omejena serija!


Osnovanih na BMW M3 s Competition paketom bo le 500 izdelanih primerkov razposlanih po svetu, na voljo že letos poleti.

Kot pred dvema letoma predstavljena posebna izvedba ob 30. obletnici BMW M5 30 jahre pa letos praznuje 30. rojstni dan njegov mlajši in manjši bratec M3. Za to posebno priložnost bo izdelanih 500 primerkov, ki bodo osnovani na BMW M3 s Competition paketom, ki je tudi najbolj športno poudarjen, cestno-legalni M3 trenutno. Najbolj popularen model podjetja BMW bo tokrat prejel 444-konjski 6-cilindrski motor, ki pospeši do 100 km/h v štirih sekundah in je identičen tistemu, ki ga najdemo v Competition paketu.

HyperFocal: 0

Spremembe so malenkostne, vendar opazne. Poleg ekskluzivne ledeno srebrne metalic barve, zaradi katere nas ob pogledu na vozilo kar zmrazi, in atraktivnih platišč “666 M Star design” so dodali še kar nekaj “30 Jahre M3″ znakov na naslonjala za glavo na sprednjih sedežih, najdemo pa jih tudi ob straneh vozila pod stranskimi vzvratnimi ogledali ter na vratih. Skratka, veliko oznak 30 Jahre M3, ki dvignejo začetno ceno na “le” 108.755 €, kar je tisočaka več od novega M4 cabrioleta, ki je nič manj atraktiven z razliko večnega neba ob pogledu navzgor.

BMW-M3-30-jahre (5)

Kot omenjeno, bo izdelanih le 500 primerkov, ki bodo dostavljeni kupcem širom celega sveta čez nekaj mesecev, v poletnih dneh. V Veliko Britanijo bo poslanih 30 primerkov in ob številki obletnice dvomim, da gre za naključje. Upam, da bomo kdaj kakšen primerek srečali tudi na naših cestah, do takrat pa tudi osebno želim vse najboljše ob 30. obletnici enemu najbolj popularnih športnih vozil vseh časov, BMW M3.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG