Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Novi in majhni vstopni motorji za Mercedes-Benz
15C1004_02

Novi in majhni vstopni motorji za Mercedes-Benz


Mercedes Benz bo predstavil dva čisto nova bencinska motorja s prostornino 1.2 oziroma 1.4 litra, kot del ‘downsize-inga’, ki naj bi manjšim modelom prinašala večjo učinkovitost in zmanjšanje emisij.

Pri Mercedes Benzu bodo v svojih najmanjših modelih ponudili dva nova bencinska motorja s 1.2 oziroma 1.4 litra delovne prostornine, z namenom zmanjšanja porabe in emisij.

Nova štirivaljna motorja z notranjo oznako M282, naj bi debitirala v naslednji generaciji kompaktnih Mercedesovih modelov, začenjši v cenejših različicah četrte generacije razreda A, ki naj bi zapeljal na ceste v drugi četrtini prihodnjega leta.

AVTOBLOG-Mercedes-Benz-AConcept-sedan (3)

Po debiju, bosta nova motorja dobila svoje mesto tudi v naslednikih modelov B, CLA in GLA, ravno tako pa bosta na voljo tudi v prihajajoči limuzini razreda A, ki je bila predstavljena na šanghajskem avtomobilskem salonu in v novem SUVu z imenom GLB, ki bo tekmec bavarskem BMW X1.

Motorja sta bila razvita v sodelovanju z Renault-Nissan partnerji, dizajnirana pa sta specifično za prečno postavitev kar pomeni, da v večjih modelih z zadnjim pogonom ali tistim s hibridno tehniko ne bosta na voljo.

IF

Nova 1.2 in 1.4 litrska štirivaljna agregata, naj bi v ponudbi podpirala močno spremenjen obstoječ motor z oznako M274, ki bo ravno tako debitiral v novem A razredu. Dodelan bo do te mere, da bo dobil celo novo oznako M260, mišljen pa je v dveh različicah in sicer s prostornino 1.6 oziroma 2.0 litra. Slednja naj bi služila kot osnova za več kot 400 konjskega naslednika AMG motorja z oznako M133, ki je uporabljen v A45, CLA45 in GLA45 modelih s štirikolesnim pogonom, ki bodo očitno pod svojimi motornimi pokrovi dobili še nekaj dodatne konjenice in bodo tako še hitrejši.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG