Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Novi Volkswagen Touareg prihaja prihodnjo pomlad
AVTOBLOG-2019-Touareg (12)

Novi Volkswagen Touareg prihaja prihodnjo pomlad


Volkswagen je potrdil, da naslednja generacija Touarega prihaja prihodnjo pomlad.

Proizvajalec avtomobilov sicer ni imel veliko za povedati glede tega, so pa dejali, da bo novi Touareg spremenjen do zadnje LED žarnice. V obliki T-Prime GTE Concepta, smo študijo 2019 Touarega že videli. Imel bo popolnoma nov prednji konec z izrazito prednjo masko, ki bo spominjala na Arteona, ter precej prepoznavne stranske linije, ožje zadnje luči in strešni spojler.

Nabor pogonskih agregatov še ni potrjen, vendar govorice kažejo na to, da bi bil lahko Touareg opremljen z množico različnih motorjev vključno z 2.0 litrskim turbobencinskim štirivaljnikom,  3.0 litrskim bencinskim V6 motorjem ter 3.0 litrskim V6 dizelskim agregatom. Ravno tako pričakujemo tudi plug-in hibridno različico avtomobila in tako z vgrajenim V8 TDI motorjem. Nekatere govorice nakazujejo celo na Touareg R različico, ki bi pod motornim pokrovom lahko skrival enak turbo VR6 motor, kot ga pričakujemo v Arteonu R.
Osnova za Touarega bo MLB Evo platforma, ki že sedaj služi za osnovo množici ostalih vozil, kot so Audi Q7, Bentley Bentayga, Porsche Cayenne in Lamborghinni Urus. Posledica tega bo manjša teža kar bo omogočalo boljše zmogljivosti in hkrati manjšo porabo.

AVTOBLOG-2019-Touareg (7)

Fotograf: carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG