Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Novi Tuareg 2018 opažen skoraj brez kamuflaže
AVTOBLOG-noviTuareg (4)

Novi Tuareg 2018 opažen skoraj brez kamuflaže


Prihajajoči Volkswagen Touareg je bil v Nemčiji opažen skoraj brez kamuflaže kar pet mesecev pred uradno predstavitvijo novembra.

Iz opaženega testnega avtomobila lahko zaradi ‘blage’ kamuflaže vseeno razberemo kar nekaj detajlov. Vidimo, da bo dizajn naslednje generacije Tuarega, bolj podoben tako manjšem Tiguanu, kot tudi večjemu VW Atlasu. Tuaregovi žarometi so ostrejših oblik in bolj oglati kot prej, ravno tako pa so tudi zadnje luči ožje ne glede na lažne prevleke, ki posnemajo luči na sedanjem modelu.

AVTOBLOG-noviTuareg (3)

Prejšnja opažanja testnega prototipa ravno tako nakazujejo, da bo notranjost veliko bolj ‘premium’ značaja kot do sedaj, z boljšo kvaliteto materialov in večjim sredinskim zaslonom na dotik. Te izboljšave so seveda nujno potrebne, saj bo le tako lahko stopil v boj s prihajajočim BMW X5 in odličnim Volvom XC90.

AVTOBLOG-noviTuareg (6)

Izbira pogonskih sklopov bo pestra, na voljo pa bo tudi plug-in hibrid. Ta bo verjetno zelo podoben konceptu, ki je bil predstavljen na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Pekingu, ki je ponujal 385 konjskih moči in kar 700 Nm navora, samo na elektriko pa je lahko prevozil do 80 kilometrov. V svojem najučinkovitejšem režimu delovanja, naj bi bil koncept zmožen doseči kombinirano porabo le 2,5 litra na 100 kilometrov.

Pod hibridnim modelom, ki bo verjetno stal na vrhu Tuaregove ponudbe, bodo seveda še ostali znani bencinski in dizelski štirivaljni agregati, ki pa bodo zagotovo zaslužni za večino prodaje. Tako kot v trenutnem modelu, bo tudi v novi generaciji Touarega stalni štirikolesni pogon serijski v vseh izvedenkah, ne glede na izbiro motorizacije.

Cenovno bo verjetno ostal precej blizu sedanji generaciji, zato pričakujte vstopno ceno okoli 59 tisočakov. Zaenkrat Volkswagen še ni izdal uradnega datuma razkritja, vendar viri navajajo, da naj bi bil novi Tuareg razkrit to jesen predvidoma novembra, prvim strankam pa naj bi bil dostavljen v začetku prihodnjega leta.

AVTOBLOG-noviTuareg (8)

 

Fotograf: autocar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG