Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Novi BMW X3 G01 bo razkrit junija
AVTOBLOG-BMWX3-G01 (3)

Novi BMW X3 G01 bo razkrit junija


Naslednja generacija bavarskega SUVa X3, naj bi bila v celoti razkrita v juniju, skupaj z različico M40i, ki bo prvič ponujena v tem modelu.

Razkritje naslednje generacije G01 BMW x3, pričakujemo nekje čez dva meseca v juniju. Iz zanesljivih virov vemo, da naj bi prodaja v Ameriki stekla že oktobra, kar nakazuje na svetovno premiero na frankfurtskem avtomobilskem salonu v septembru.

AVTOBLOG-BMWX3-G01 (4)

Tako kot mnogi BMWjevi modeli, bo tudi G01 dobil CLAR platformo, ki je v osnovi zasnovana za zadnji pogon, ponujala pa bo več notranjega prostora in bolj praktično kabino, obenem pa naj bi bila tudi sedenje in sama vožnja v avtomobilu mnogo udobnejša. Ne glede na večjo prostornost, bo zaradi uporabe lahkih materialov nova generacije še vedno zmanjšala težo avtomobila za približno 100 kilogramov v primerjavi s sedanjo F25 generacijo.

Na voljo bodo standardni 2.0 litrski štirivaljni in 3.0 litrski šestvaljni turbobencinski ter turbodizelski motorji. Izboljšana verzija bencinskega šestvaljnika, naj bi poganjala tudi novo M40i različico, z močjo blizu 400 konjskih moči in ne 360 kot jih ima trenutno X4 M40i. Pri BMWju načrtujejo tudi pravega X3M, ki pa naj bi sledil kasneje in uporabljal twin-turbo šestvaljnik, ki ga lahko najdemo v BMW M3 in M4, ta pa naj bi razvijal okoli 500 konjskih moči.

AVTOBLOG-BMWX3-G01 (9)

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG